EPiServer till börsen 2010

In Nyheter, Optimizely/Episerver by MKSE.com Redaktion Martin Edenström3 Comments

Northzone med VD Hasse Otterling tillika styrelseordförande i EPiServer tar den lokala CMS-giganten till börsen (OMX Small Cap) under 2010. Riskkapitalbolaget vill få tillbaka sina investeringar. Pengar lär de få om de får några friare (förvärv tillhör verkligen inte ovanligheterna inom CMS-världen) i sin nya skrud.

Bolaget berättar för DI att de idag är 130 anställda och omsätter 192 Mkr med en rörelsemarginal på drygt 20 procent. EPiServer har växt med i snitt 35% per år de senaste 5 åren och ”dubbelt så fort som CMS / WCM marknaden generellt”.  License intäkter växte 2009 med 46 %.

Vi har mer på samma ämne:  "Bättre liten byrå i Sverige än stor i Norge", planerna när Nova Consulting Group och Epinova vill erörva e-handelssverige


Ägare inför noteringen är grundaren Mikael Runheim (27 procent), Northzone, Amadeus och Monterro (vardera 19 procent) resten ägs av medarbetarna.

Underteckad var rådgivare till en av de aktörer som bjöds in för att ansvara för noteringen. Arbetet att ta EPiServer till börsen påbörjades våren/sommaren 2009.

Update: Nu hann EPiServer själva ikapp också.

Kommentarer

Leave a Comment