Ericsson köper Drupal 7 från Stormfors

In Chatbots, Community, Facebook Pages, Drupal, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Gamers världen över har till största delen varit hänvisade till textchat eller IP-telefoni i sin kommunikation med varandra. Ericsson har utvecklat en programvara som låter spelarna kommunicera med varandra in-game. Programvaran integreras med spelmotorn vilket gör att spelarnas dialog utspelar sig tredimensionellt och helt integrerat med spelets grafiska 3D-miljö.

Ericsson In Game Communication (EIGC) siktar på att sälja detta, integrera röstkommunikationstjänster såsom ”Proximity”, ”Team”,  ”Lecture” och ”Person to Person”, till företag inom spelutveckling. Programvaran funkar på Windows, iOS, OSX, Android och Linux.

Vi har mer på samma ämne:  Luna Diabetes köper in Webflow, Twilio Segment CDP och Hubspot av Stormfors

Stormfors har kombinerat EIGCs formspråk med Ericssons varumärkesplattform för att skapa en sajt för spelutvecklare. Enkel uppdatering och administration av webbplatsen var ett krav. Detta löstes med t ex expanderbara fält och dragbara ajaxsorteringar.

Att distribuera ett SDK var ett annat mål med sajten. Det finns även ett community på samma Drupal 7.

Ericsson är sedan några år tillbaka labbande Drupal 6-användare genom t ex sina labbsidor för mobilplattformar (av Ericsson Research Luleå och Tieto).

Delägda SEMC valde dock nyligen slänga ut Drupal till fördel för WordPress.

Vi har mer på samma ämne:  Stendahls och Awaves nya ägare köper upp flera byråer

Leave a Comment