Escenic Viz Video Hub, Content Pilot och Curious Maps ligger en bit före

In Drupal, Escenic, Nyheter, Optimizely/Episerver, Polopoly Atex, SharePoint MOSS 2007 by edenstromLämna en kommentar

Escenic har visat upp lite features som inte EPiServer, Sharepoint, Drupal eller Polopoly bygger över en natt. Det är nya ägarna Vizrt som över en natt vässat feature listan med produkterna:

vizrt products escenic

Vore kul att klicka fram dessa i ett GUI va

Bakom de aningen komplicerade namnen döljer sig en video/media redigerings- och hanterings/distributions motor (Asset Management), en anpassningsbar och kraftful rendrerare av 3D grafik, bilder och videor innehåll samt ett program för att göra geografiska animeringar och avancerade 3D kartor. Funktionalitet för att löpande skapa den grafik vi är vana att se i t ex TV:s nyhetssändningar, alltså.

Det är okänt exakt hur pass integrerade produkterna är 9 månader efter förvärvet av Escenic.

CMS-branschen går en intressant framtid till mötes. Det är tydligt att de tiotusentals tittare (?) som nyss valde se The Inauguration via Aftonbladet.se, istället för på burken som gammelmedia SVT eller TV8, snart får se slutprodukten av CMS- och redaktörsstyrt video-, kart- och 3D-innehåll. Som det vore vilken text eller bild som helst.

Escenic CMS sägs ha sålts med integrerad filmstudio till vissa kunder. För att CMS-integrerat spela in webb-TV á la Laul calling alltså.

Ska även lägga till att inte alla redaktörer är nöjda med sin nuvarande Escenic. Via eminenta Twingly Microblogsearch får jag reda på att Svd.se:s huvudutvecklare tycker CMS:et är oanvändarvänligt.

Leave a Comment