Eskilstuna kommun adderar AI till egna webben, utnyttjas 18 000 gånger per vecka

In AI, Machine Learning, Botar, Cloud / Förvaltning, Nyheter, Offentlig sektor, Sitevision by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Innovativa Eskilstuna kommun fortsätter att imponera inom digital tranformation, experiment och olika typer av nysatsningar för de egna medborgarna. Kommunen ligger långt framme jämfört med många kommunala kollegor. Redan 2016 jobbade Eskilstuna med content reduction som direkt ledde till ekonomiska besparingar om 750 000 kronor per år. Kommunen valde kort därefter att flytta över allt innehåll till ett Sitevision Cloud-molndrift och stöd för att ytterligare effektivisera.

Kommunen ska sedan dess löpande ha arbetat med att göra det lättare att hitta rätt information samt enklare att hitta till olika e-tjänster och blanketter. Nu har Eskilstuna kommun även valt att handla upp och använda ett nytt, eget AI-stöd för att [ppp_patron_only level=”1″ silent=”no”]styra delar av innehållet på sin webb. Detta i ett projekt tillsammans med svenska offentlig sektor-favoriten Rek.ai. Olika typer av innehåll lyfts fram på sajten baserat på ett antal intelligenta faktorer. Och tjänsten uppskattas. Redan nu görs ca 18 000 rekommendationer i veckan i det nya AI-stödet.

Vi har mer på samma ämne:  HiQ köper upp oberoende 25-mannabolag inom agil digital transformation

Leverantör till Eskilstuna kommun inom området är just nu HiQ samt SiteVision. Tidigare leverantör för kommunen var Soleil.

[/ppp_patron_only]