Expressen blogg på XCAP läggs ned

In Nyheter, Wordpress, XCAP by MKSE.com Redaktion Martin Edenström8 Comments

http://img.pho.to/img/thumbs/b/blogg.expressen.se_medium.jpg

Update: Här är en aktör som tackar nej till all lukrativ bloggtrafik. Några tusen bloggare får hitta en ny URL att blogga ifrån. Det 18 månader gamla flyttprojektet av alla bloggar från XCAP till WordPress avbryts och Expressen.se lägger ned sina bloggar. Istället erbjuds portningsscript till Blogger eller WordPress.

Trafiken kan inte varit mycket att hänga i gran då anledningen anges som:

”..vi fokuserar på andra saker – [Blogger och WordPress] alternativen är för bra.”

Thomas Mattsson och några i redaktionen får dock stanna kvar på sina XCAP. Som Expressen påstår har ”bristande funktionalitet”. Ett tag till, sedan landar de på WordPress.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Realtid.se bygger e-handel, designar om och byter ut teknik. Kastar ut Drupal

Kommentarer

  1. Uppenbarligen var den inte så lukrativ.  

  2. Eller så var det >sjukt dyrt och krångligt< att porta till WP. Eller, nej: https://www.mkse.com/2010/01/20/idg-anvandarna-alskar-bytet-fran-xcap-till-wordpress/

  3. Blir nyfiken på hur den tekniska biten kan havrera, wordpress har så bra stöd för dataimport att import från en annan blogplattform är en no-brainer. Inte heller hur det kan vara problematiskt att få det att gå runt ekonomiskt när organisationen redan har en fungerande säljorganisation för att fylla upp annonsytorna. Kostnaden för kvalificerad drift och förvaltning är ju småpengar i sammanhanget. 

  4. Det är nog snarare alla kringkostnader som jag nämner här:  https://www.mkse.com/2011/05/18/aftonbladet-se-stanger-ned-alla-xcap-bloggar/

  5.  Är du verkligen rätt ute nu? De har ju inte ens några wordpress-bloggar ännu? De stänger väl xcap-miljön och flyttar över redaktörsbloggarna till WordPress?

  6. Mattias Carlson på Expressen uppdaterar, WordPress-projektet lever, men det innefattar bara redaktions- och utvalda bloggar. Inte de andra. Alla XCAP bloggar läggs ned.

Leave a Comment