Expressen blogg på XCAP läggs ned

In Nyheter, Wordpress, XCAP by MKSE.com Redaktion Martin Edenström8 Comments

Update: Här är en aktör som tackar nej till all lukrativ bloggtrafik. Några tusen bloggare får hitta en ny URL att blogga ifrån. Det 18 månader gamla flyttprojektet av alla bloggar från XCAP till WordPress avbryts och Expressen.se lägger ned sina bloggar. Istället erbjuds portningsscript till Blogger eller WordPress. Trafiken kan inte varit mycket att hänga i gran då anledningen anges som: "..vi fokuserar på andra saker - [Blogger och WordPress] alternativen är för bra."... Detta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du eller ditt företag blir en supporterande medlem till MKSE.com. Betalning sker vid månadsskiftet och det går bra att läsa allt innehåll flera dagar innan debitering. Summan bestämmer du själv, börjar på 19 SEK i månaden. Ge gärna det belopp du anser de tiotusentals artiklarna på MKSE.com är värt (190 SEK, 1900 SEK). Pengen går till molndrift och licenser så MKSE.com lever kvar. En-klicksbetalning i mobilen via t ex ApplePay. Via Paypal eller betalkort. Stort tack för din förståelse och stöd! Är du redan medlem, men utloggad? Tuffa cookies-tider nu. Se till att vara inloggad på ditt Patreon-konto och klicka Log In-länken här intill. Eller registrera dig direkt på MKSE.com via Unlock-länken.

cURL error 28: Operation timed out after 5000 milliseconds with 0 bytes received

To view this content, you must be a member of MKSE.com & publicisten Martins Patreon at $1 or more
Unlock with Patreon

Kommentarer

  1. Uppenbarligen var den inte så lukrativ.  

  2. Eller så var det >sjukt dyrt och krångligt< att porta till WP. Eller, nej: https://www.mkse.com/2010/01/20/idg-anvandarna-alskar-bytet-fran-xcap-till-wordpress/

  3. Blir nyfiken på hur den tekniska biten kan havrera, wordpress har så bra stöd för dataimport att import från en annan blogplattform är en no-brainer. Inte heller hur det kan vara problematiskt att få det att gå runt ekonomiskt när organisationen redan har en fungerande säljorganisation för att fylla upp annonsytorna. Kostnaden för kvalificerad drift och förvaltning är ju småpengar i sammanhanget. 

  4. Det är nog snarare alla kringkostnader som jag nämner här:  https://www.mkse.com/2011/05/18/aftonbladet-se-stanger-ned-alla-xcap-bloggar/

  5.  Är du verkligen rätt ute nu? De har ju inte ens några wordpress-bloggar ännu? De stänger väl xcap-miljön och flyttar över redaktörsbloggarna till WordPress?

  6. Mattias Carlson på Expressen uppdaterar, WordPress-projektet lever, men det innefattar bara redaktions- och utvalda bloggar. Inte de andra. Alla XCAP bloggar läggs ned.

Leave a Comment