Expressen.se på Bink EPiServer CMS redan i år

In DMP, Data Management Platform, Episerver, Nyheter, Polopoly Atex by Martin Edenström1 Comment

Nu är MKSE.com’s uppgifter om Expressen.se CMS-byte till Binks Ukraina-supporterade och annonssystemförsedda EPiServer CMS helt officiella.

Till Medievärlden säger ansvarie Mattias Carlson, redaktionschef Digitala Medier på Expressen, att projektet just startat.

Anledningen till att lämna deras gamla Polopoly 9 CMS ska varit att:

“Vi kommer att få ett bättre redaktörsgränssnitt som kräver mindre antal klick vilket gör oss snabbare. Det är ett av skälen till det här bytet.”

Bonnier-affärens värde för EPiServer växer för varje kvartal. Som EPiServer visste när de lyckades ge “2009-dealen”.

Och Polopoly får finna sig i att stå med i en rubrik där de framstår som “förlorare” för andra veckan i rad. Bilden av CMS:et som ett svenskt, framgångsrikt mediaval har snart helt raderats ut till förmån för Escenic, EPiServer och WordPress. Varav de två senasre i sin tur även är starka inom andra sektorer än det krävande mediasegmentet.

Kommentarer

  1. Från MV: Pedro Solinas (2011-03-21, 17:56)
    Mest fascineras jag av argumentet:
    “– Vi kommer att få ett bättre redaktörsgränssnitt som kräver mindre antal klick vilket gör oss snabbare. Det är ett av skälen till det här bytet.”

    De få tidningar som jobbat med EPI bannlyser systemet för antalet klick mm. EPI har en onödigt komplicerat administration som är bäst anpassad till nästintill statiska sajter, som t ex kommun och högskolesajter.
    Polopoly är givet att man lämnar, men varför i hela världen väljer man EPI i dagsläget? Helt oförklarligt!

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.