Expressen.se släpper ResExpressen.se på Polopoly

In Drupal, Nyheter, Polopoly Atex, Wordpress by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Expressen.se har lanserat nydesignade sajten ResExpressen.se. Chefredaktör är Jenny Holmqvist. Sajten, självklart fortsatt på Atex Polopoly CMS, innehåller Expressen.se’s nya fliksystem med tre nyhetskategorier samt en lite mer lättsam rubrikfont. I övrigt är sajten vänsterställd och har precis samma struktur som resten av Expressen.se.

Aftonbladet.se’s motsvarande satsning har det mer fristående namnet Destination.se. Där återfinns bl a Helena Pettersson bakom spakarna.

Jag är aningen kluven till det senaste halvårets trend att nyhetsförmedlarna ska äga och branda sina egna sajter och satsningar inom områden som resor, fotboll, hockey, kvinna och väder.

Jag förstår att Aftonbladet.se, Expressen och TV4.se, besitter en tillräckligt stor, gemensam redaktion med resurser för effektiv samordning av mindre, nischade redaktioner på halv- eller deltid. Och att allt kan styras av gemensamma IT-och contentfunktioner.

Men har inte alla samarbeten (iFrame, RSS och utomstående redaktörer på vissa delsajter) under 2000-talet fungerat ganska bra? Borde det inte mer vara tidens anda att lägga ut arbete?

Leave a Comment