Eyetracking i Tobii Pro Sprint skapade Studiefrämjandets nya webb

In Nyheter, Optimizely/Episerver by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Sveriges ledande Marketing Automation Event äger rum 13/11 i Stockholm.
Anmäl dig till MA Day med 1000:- SEK rabatt.
Knowit Experience har använt sig av Tobii Pros webbaserade eyetracking-verktyg Tobii Pro Sprint för att skapa en helt ny användarupplevelse på Studiefrämjandets nya Episerver CMS webbsida.

” – Eyetracking kan ofta vara en bestående del av den kvantitativa analysen. Den data vi får ut fungerar väl när det gäller att säkra upp att vi förstått användaren och användarens beteende.”

Säger Sebastian Vidovic, Head of Client Development på Knowit Experience Stockholm.

Studiefrämjandet och deras digitalbyrå Knowit Experience fick upp ögonen för tekniken och bedömde att den skulle passa in för att förstå hur en användare interagerar med en webbsida eller produkt. Verktyget testades under ett halvår. För Studiefrämjandet blev sedan insikterna en del av analysen av användarnas beteende och är ett sätt att addera objektiva och kvalitativa data till en oftast kvantitativt tung analys.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Grebban köper upp delar av Omniarch-konkurrenten ROIROI

”- När Knowit Experience presenterade den eyetracking de gjort på vår sajt fick vi en del saker vi anat bekräftat och hann åtgärda det innan lansering. Att förstå vad en person faktiskt uppmärksammar, eller ignorerar, ger en annan bild av webbsidan som inte Google Analytics och andra mer tekniska mätningar kan. Det är som att krypa in i huvudet på personen som besöker sidan. Glädjen när man ser att de gör som man tänkt och förståelse för att man bör tänka om när man ser försökspersonernas blick irra runt och inte hitta det de söker är påtaglig.”

Säger Åsa Wrenfelt, webbansvarig på Studiefrämjandet.