Få nya eZ CMS kunder, men finnarna gillar CMS:et

In Ibexa, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström3 Comments

Se där, några nya svenska eZ releaser. Det är de mindre bolagen Vizuera och Active Display som valt det norska CMS:et eZ Publish. http://www.novitell.se/var/novitell/storage/images/media/images/produkter/ez_publish/ez_publish_black_box/937-2-swe-SE/ez_publish_black_box.jpg

I Sverige går det rätt segt för eZ, men ett snäpp längre österut går det bättre.

Det bekräftar t ex ex-javautvecklaren Janne Kalliola från Exove. De har genomgående, både tekniskt-, användbarhets- och marknadsmässigt bedömt vilka CMS de vill rekommendera till sina kunder. Det ledde till att de enbart säljer WordPress, eZ, CodeIgniter, Drupal och Joomla!.

Under Drupalcamp i Stockholm kunde det mellan raderna tydas att Exove även främst levererar CMS i den ordningen. Exove gav även exempel på när WordPress vs. eZ vs. Drupal rekommenderas till en kund, se presentationen. De gav även intressanta tekniska detaljer om hur CMS:en skiljer sig enligt det, ur ett implementationsperspektiv sett från en arkitekt eller utvecklare.

De nya, mindre svenska kunderna då? Vizuera är specialiserade på att utveckla lönsamheten hos butiker. Active Display är sprunget ur Vizuera och utvecklar arbetsmiljön med flexibla, användarvänliga och genomtänkt designade lösningar. Internetfabriken / Drumedar i Västerås utvecklade.

Kommentarer

Leave a Comment