Fabrics ex-Google grundare ger sig på Salesforce, kallas desperata och oärliga gällande headless

In Centra, Commercetools, CXM, E-handel, Headless / Decoupled CMS, Nyheter, Omnikanal, Optimizely/Episerver, Salesforce Commerce Cloud, Shopify, Storm Commerce by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Givetvis finns det Composable Commerce och Headless Commerce alternativ från USA. Motsvarande svenska Centra, Storm och ledande tyska Commercetools. Med Alphabeth Inc./Google-veteraner som grundare dessutom. En av de mer omtalade just nu är Fabric, som nyligen tagit in runt 0,4 mdr SEK i riskkapital och dessutom redan lockat in storkunder som J.Crew, Juicy Couture, GNC, Fend, Universal Lacrosse, VIVO och Klondike.

Bolaget är aningen mer speciella med nya VD:n Faisal Masud som gärna går upp i klinch med Salesforce Commerce Cloud och Shopify Plus på olika sätt.

Han är vansinnig på de monolitiska aktörernas försök att köpa sig till och marknadsföra sig som ”headless”. Masud anser att det är enorm skillnad att bara exponera några procent av egna API:erna och därmed ”checka av boxen”. Detta skulle aldrig flugit för Google eller Amazon i begynnelsen menar han och påpekar hur en Salesforce Commerce Cloud i botten av Amazon skulle hämmat bolaget och inte låtit dem experimentera fram rätt personaliserade lösningar eller komma så pass långt inom produktutveckling och allmän snabbrörlighet som de gjort. Han citerar även gärna analytikern Ray Wang (som ofta föreläser för Optimizely och Sitecore) som påpekat attDetta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du eller ditt företag blir en supporterande medlem till MKSE.com. Betalning sker vid månadsskiftet och det går att läsa innan debitering. Summan bestämmer du själv, det börjar på 19 SEK i månaden. Eller det belopp du anser de tiotusentals artiklarna på MKSE.com är värt (190 SEK, 1900 SEK). Pengen går till molndrift och licenser så MKSE.com får finnas kvar. En-klicksbetalning i mobilen via t ex ApplePay. Via Paypal eller betalkort. Stort tack för din förståelse och stöd!
MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Djerf Avenue kastar ut open source, satsar allt på Centra headless


Är du redan medlem, men utloggad? Dessa tuffa cookies-tider.. Se bara till att vara inloggad på ditt Patreon-konto och klicka Log In-länken här nedan.Login with Patreon