Fabrics ex-Google grundare ger sig på Salesforce, kallas desperata och oärliga gällande headless

In Centra, Commercetools, CXM, E-handel, Headless / Decoupled CMS, Nyheter, Omnikanal, Optimizely/Episerver, Salesforce Commerce Cloud, Shopify, Storm Commerce by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Givetvis finns det Composable Commerce och Headless Commerce alternativ från USA. Motsvarande svenska Centra, Storm och ledande tyska Commercetools. Med Alphabeth Inc./Google-veteraner som grundare dessutom. En av de mer omtalade just nu är Fabric, som nyligen tagit in runt 0,4 mdr SEK i riskkapital och dessutom redan lockat in storkunder som J.Crew, Juicy Couture, GNC, Fend, Universal Lacrosse, VIVO och Klondike.

Bolaget är aningen mer speciella med nya VD:n Faisal Masud som gärna går upp i klinch med Salesforce Commerce Cloud och Shopify Plus på olika sätt.

Han är vansinnig på de monolitiska aktörernas försök att köpa sig till och marknadsföra sig som “headless”. Masud anser att det är enorm skillnad att bara exponera några procent av egna API:erna och därmed “checka av boxen”. Detta skulle aldrig flugit för Google eller Amazon i begynnelsen menar han och påpekar hur en Salesforce Commerce Cloud i botten av Amazon skulle hämmat bolaget och inte låtit dem experimentera fram rätt personaliserade lösningar eller komma så pass långt inom produktutveckling och allmän snabbrörlighet som de gjort. Han citerar även gärna analytikern Ray Wang (som ofta föreläser för Optimizely och Sitecore) som påpekat att

Hit men inte längre. Du måste vara medlem för att ta del av hela artikeln. Det är gratis initialt och börjar därefter på den överkomliga summan av 19:- SEK i månaden. Pengen går till drift och licens för att driva MKSE.com. Du kan betala en-klicks via ApplePay, Paypal eller kort. Stort tack för din förståelse och ditt stöd!
This content is available exclusively to members of MKSE.com & artikelförfattaren Martins Patreon at €0 or more.