Fabrics ex-Google grundare ger sig på Salesforce, kallas desperata och oärliga gällande headless

In Centra, Commercetools, CXM, E-handel, Headless / Decoupled CMS, Nyheter, Omnikanal, Optimizely/Episerver, Salesforce Commerce Cloud, Shopify, Storm Commerce by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Givetvis finns det Composable Commerce och Headless Commerce alternativ från USA. Motsvarande svenska Centra, Storm och ledande tyska Commercetools. Med Alphabeth Inc./Google-veteraner som grundare dessutom. En av de mer omtalade just nu är Fabric, som nyligen tagit in runt 0,4 mdr SEK i riskkapital och dessutom redan lockat in storkunder som J.Crew, Juicy Couture, GNC, Fend, Universal Lacrosse, VIVO och Klondike.

Bolaget är aningen mer speciella med nya VD:n Faisal Masud som gärna går upp i klinch med Salesforce Commerce Cloud och Shopify Plus på olika sätt.

Han är vansinnig på de monolitiska aktörernas försök att köpa sig till och marknadsföra sig som ”headless”. Masud anser att det är enorm skillnad att bara exponera några procent av egna API:erna och därmed ”checka av boxen”. Detta skulle aldrig flugit för Google eller Amazon i begynnelsen menar han och påpekar hur en Salesforce Commerce Cloud i botten av Amazon skulle hämmat bolaget och inte låtit dem experimentera fram rätt personaliserade lösningar eller komma så pass långt inom produktutveckling och allmän snabbrörlighet som de gjort. Han citerar även gärna analytikern Ray Wang (som ofta föreläser för Optimizely och Sitecore) som påpekat att [ppp_patron_only level=”1″ silent=”no”]Salesforce köp av PWA fronten Mobify i september 2020 enbart var ett sätt att på pappret:

” – För desperata Salesoforce att modernisera sin monolitska Demandware plattform.”

Faisal Masud är tidigare CTO från Staples och använder gärna sina ”tuffa år” med det bolagets IBM Websphere installation (som han påpekar numera är avpoletterad och nedlagt – vilket han anser även är framtiden för Salesforce som e-handel) som anledning att han är på Fabric headless. Att en SKU enbart fick ha sex siffror ska varit en droppe i deras utredningar över skalbarheten i plattformen. Utöver de högljudda ”API-first på riktigt” kraven anser Masud även att Salesforce Commerce begränsningar kommer av att bolaget har ett CRM-bolag som ägare. Främsta syftet att sälja e-handel är enligt VD:n att enbart fasa in kunder i de enga prioriterade CRM- och Marketing Automation-svitinlåsningarna.

”Avslutningsvis bör en flytt från en monolit inte bara handla om att modernisera din teknikstack. Det bör tvinga varje företag att tänka på en egen ”product-driven organization” och ”domain driven design”. Detta är en av de viktigaste anledningarna till att plattformar som Amazon och Alibaba kontinuerligt kan ligga före konkurrensen.”

Fabric säljer en egen ”Headless Commerce API”-lösning samt en egen ”Experience Manager (XM)” och en uppsnabbad ”Storefront”.

Vi har mer på samma ämne:  NoA köper upp Oakwood, så mycket betalade koncernen
[/ppp_patron_only]