Facebook identitet hjälper inte mot spam på sajter, machine learning lösningen?

In AI, ChatGPT, Machine Learning, Chatbots, Community, Facebook Pages, Facebook Open Graph, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Att tvinga besökare använda ett Facebook konto för att använda Facebook Comments räcker inte längre för att hålla alla spammare borta.

Det finns nu tillräckligt många fejkade profiler som kommit i spamavsändares ägo så att gympaskor, pyramidspel och spelsajter marknadsförs för fullt.

Det har resulterat i att företag som Brandbastion kommit i ropet. De säljer realtids-skydd mot denna typ av spam. De kan lova 8 minuters åtgärder mot spam via sin egna machine learning mjukvara.

Interaktiv Säkerhet, tidigare Lunarstorm (!), erbjöd samma sak för 8-9 år sedan. Men det var innan identiteterna vart ”Facebook äkta”.

I Sverige är Aftonbladet.se en av de större användarna av Facebook Comments. Även de har fått mer och mer besök av spammare under 2016.

Jobbigt för Facebook Comments, som tog över marknadsandelar från Disqus och Echo 2012-2013 genom att kräva en ”äkta Facebook identitet” för att låta besökare kommentera inlägg.

Livefyre har till stor del lämnat kommenteringsplugin-scenen för länge sedan och satsar istället mer på sina klustrade socialamedier-moln för företag. I nya ägarnas Adobes regi.

Brandbastion kan även hjälpa till att upptäcka då kunders hashtaggar ”kidnappas” och missbrukas, påstår de.

Leave a Comment