Familjebostäder uppdaterar webben med Visma Consulting

In Nyheter, Optimizely/Episerver, Responsive Design / Mobilwebb by MKSE.com Redaktion Martin Edenström4 Comments

Efter flera utrullningar i år har Familjebostäder lanserat en helt ny webbplats baserad på EPiServer CMS 7. Sajten ska innehålla tjänster som ska förenkla vardagen för Familjebostäders lokal- och bostadshyresgäster.

0
anställda finns inom Visma

Den nya responsiva sajten sportar en tydlig, välintegrerad medlemshantering (avtalsnr- eller personnummerbaserad) med ”lockbeten” om vad som ryms där bakom, Google translate ”fulöversättning” i footer, nyhetslistning med filtrering samt en del annat.

Koncept och design av den nya webbplatsen har levererats av SöderhavetVisma är ansvariga utvecklare och agerar framöver även Familjebostäders förvaltningspartner vad gäller externwebb och intranät. Visma Consulting är numera Premium Solution Partner till EPiServer.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Visma säljer av delarna som jobbar med e-handel och CMS till Synsam och Ahlsells ägare

Den tidigare EPiServer-webben från gjordes av Mogul som tog hem upphandlingen 2011.

Nu återstår bara för Familjebostäder att reda ut det där med om det ska vara en .com eller .se adress till deras sajt.

Visma har även byggt söktjänsten i Apotek Hjärtats nya e-handel samt står bakom en hel del av utvecklingen i Creuna toppreferenscaset Stockholms stad när det gäller framtagandet av deras webbar och intranät.

Kommentarer

 1. 1. Du menar upphandlingen 2011 som Visma vann? Mogul var den FB hade innan den upphandlingen gjordes och Mogul var inte ens med i den upphandlingen vad jag vet…
  2. .se-adressen ägs av Göteborg stads kommunala fastighetsbolag Familjebostäder i Göteborg AB och .com-adressen ägs av Stockholm stads kommunala fastighetsbolag AB Familjebostäder, så det kanske inte är så mycket att välja på…

 2. Tack. Ja, i samband med den upphandlingen så släpptes en webb 2011. Senast vi skrev om kunden. Och domännamnhanteringen må vara som den är, men det är ändå ovanligt att dela på så pass lika domännamn två skilda aktörer emellan.

 3. Som kommunerna Habo och Håbo då… Först till kvarn är det ju som gäller när det kommer tilll domäner!

  Sen när det gäller den där upphandlingen 2011 så har du haft fel hela tiden, trots att Familjebostäder rättade dig bland kommentarerna på den artikeln! Den är ju offentlig så det är väl bara att kolla upp!? Visma tog den hösten 2011, och din artikel är från 31 maj 2011, dvs en månad efter att underlagen skulle ha varit inne från intressenter, och FB satt och tittade på dem när din artikel kom! De hade alltså INTE bestämt sig då!

  Sen så släpptes den gamla webben inte 2011, utan tidigare än så i och med att jag satt och jobbade med den redan 2010, och då hade den redan varit uppe en tid. Den siten var gjord av Mogul, ja, men innan 2011! Familjebostäder i Göteborg kanske släppte en ny 2011, men det är ju helt olika företag!

  Get the facts right, mam! Eller gör som du brukar, hitta på!

Leave a Comment