Femtedel av Omni-användarna väljer ta del av innehåll över Google Home voice

In CXM, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Vilket är det mest framgångsrika svenska Google Home och voice projektet i Sverige än så länge? Schibsteds omtyckta Omni-app kan ligga bra till. Det var en av ett tjugotal aktörer som Google exklusivt valde ut och coachade inför utrullningen av Google Home på svenska tidigare i höst. De fick teoretisk och praktisk hjälp med att anpassa och hitta och ta fram just sin förmåga, egenskap och Home app.

Omni bedömde att det främsta syftet med deras projekt inom röststyrning och för att nå ut till användarna genom det nya mediet skulle bli en anpassad Podcast. Den kallas “Dagens nyhetssammanfattning”. Det är ingen direkt unik idé. Det är exakt hur amerikanska TV-stationer anpassat sig med kortare voice-sammanfattningar av sina nyheter (även med bild sedan Alexa Spot kom) de senaste åren.

Vi har mer på samma ämne:  Tipser e-handel kallas alternativ till annonsintäkt och betalvägg, expanderar till Frankrike

Den nya “podcast’en” eller sammanfattningen ska fyra, fem månader efter lanseringen nå nästan en femtedel av alla sina lyssnare över en Google Home enhet. Eller totalt runt 16% av all trafik. Det berättarVill du läsa hela den här artikeln? Då ser vi gärna att du skapar ett konto. Det är helt gratis.

Använd registreringslänken för att bli MKSE medlem nu.Så kommer du åt allt MKSE.com Premium innehåll. Idag och framöver. Genom att registrera dig hjälper du till att hålla MKSE.com levande. Formuläret tar runt 15 sekunder att fylla i.

Redan medlem? Påpassligt. Logga in här!

I vissa webbläsare kan en sidomladdning eller F5 klick behövas efter din första inloggning.

Varför bli medlem? MKSE Medlemmar vet mer. Är steget före.