Femtedel av Omni-användarna väljer ta del av innehåll över Google Home voice

In CXM, Nyheter by Martin Edenström

Vilket är det mest framgångsrika svenska Google Home och voice projektet i Sverige än så länge? Schibsteds omtyckta Omni-app kan ligga bra till. Det var en av ett tjugotal aktörer som Google exklusivt valde ut och coachade inför utrullningen av Google Home på svenska tidigare i höst. De fick teoretisk och praktisk hjälp med att anpassa och hitta och ta fram just sin förmåga, egenskap och Home app.

Omni bedömde att det främsta syftet med deras projekt inom röststyrning och för att nå ut till användarna genom det nya mediet skulle bli en anpassad Podcast. Den kallas “Dagens nyhetssammanfattning”. Det är ingen direkt unik idé. Det är exakt hur amerikanska TV-stationer anpassat sig med kortare voice-sammanfattningar av sina nyheter (även med bild sedan Alexa Spot kom) de senaste åren.

Fler artiklar om ämnet:  Nya Accenture Interactive Sveriges första kreativa helhetsåtagande, Stockholm Exergi voice casefilm släpps

Den nya “podcast’en” eller sammanfattningen ska fyra, fem månader efter lanseringen nå nästan en femtedel av alla sina lyssnare över en Google Home enhet. Eller totalt runt 16% av all trafik. Det berättar


Vill du läsa hela den här artikeln? Då ser vi gärna att du skapar ett gratis konto.
Använd registreringslänken för att skapa en ny användare. Därefter kommer du åt allt MKSE.com Premium innehåll. Idag såväl som nästa vecka. Att registrera sig är standard på kvalitativa nyhetssajter. Detta formulär tar bara 10-15 sekunder att fylla i. Eller omfamna kundupplevelsen och låt din webbläsare auto-fill populera dina personliga uppgifter i gult.

Fler artiklar om ämnet:  Coop introducerar voice för nya appen
Redan medlem? Påpassligt. Logga in här!

I vissa webbläsare kan en sidomladdning efter första inloggning behövas.

Varför bli medlem? MKSE Medlemmar vet mer. Ligger steget före digitalt.