Femtedel av Omni-användarna väljer ta del av innehåll över Google Home voice

In CXM, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Vilket är det mest framgångsrika svenska Google Home och voice projektet i Sverige än så länge? Schibsteds omtyckta Omni-app kan ligga bra till. Det var en av ett tjugotal aktörer som Google exklusivt valde ut och coachade inför utrullningen av Google Home på svenska tidigare i höst. De fick teoretisk och praktisk hjälp med att anpassa och hitta och ta fram just sin förmåga, egenskap och Home app.

Omni bedömde att det främsta syftet med deras projekt inom röststyrning och för att nå ut till användarna genom det nya mediet skulle bli en anpassad Podcast. Den kallas ”Dagens nyhetssammanfattning”. Det är ingen direkt unik idé. Det är exakt hur amerikanska TV-stationer anpassat sig med kortare voice-sammanfattningar av sina nyheter (även med bild sedan Alexa Spot kom) de senaste åren.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Uberduck Uberbots erbjuder kändisars AI-röst till callcenters

Den nya ”podcast’en” eller sammanfattningen ska fyra, fem månader efter lanseringen nå nästan en femtedel av alla sina lyssnare över en Google Home enhet. Eller totalt runt 16% av all trafik. Det berättar Magnus Friberg, Produktspecialist Google Home i Sverige under Webbdagarna 2019.

Beställarstöd inom e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia Company. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Sex år senare integreras Acne fullt in i "New Deloitte Digital"
⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss