FIFA.com CMS-val inför World Cup Brazil 2014

In Cloud / Förvaltning, Nyheter, Play-kanal / Multimedia by MKSE.com Redaktion Martin Edenström1 Comments

För ännu ett FIFA-arrangerat mästerskap används franska Deltatres tjänster inom webb och CMS.

Det är egna sport-CMS:et Deltatre Forge som ligger bakom FIFA.com/Worldcup. En sajt som de närmsta veckorna både kommer få stå emot enorma mängder mobil och desktopbaserad trafik samt förväntas leverera både omfattande och blixtsnabb information.

CMS:et ska vara speciellt anpassat med skalbarhet som klarar av händelser som världens största idrottsevent. Och det ska vara anpassat för att stödja alla olika typer av surfenheter världen över.

FIFA.com/Worldcup-webben är inte responsiv men en sniffer för en mobilvariant och en touch-variant finns. I desktop sportas det feta menyer (via en ”hamburger”) och många listor med data. Viss geobaserad anpassning finns baserat på landet besökaren kommer från.

Deltatre jobbar även med flera internationella TV-bolag och hjälper till att producera både interaktiv grafik samt hanterar vissa hårdvarutjänster på plats på arenorna.

Deltatre har även en egen videospelare, egen TV-grafikhantering, en egen LiveBlogging tjänst samt ett sportresultat system. Deltatre är runt 350 anställda och grundades för 25 år sedan.

Kommentarer

  1. Sportar?

    Kan vi inte sluta med anglicismerna?

Leave a Comment