Finsk försäkringsjätte lanserar i Sverige med Salesforce och Contentful

In CRM Customer Relationship Management, CXM, Marketing Automation, Nyheter, Salesforce by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Salesforce är som välkänt en ”big deal” i öst och vårt grannland Finland. Många är de CX-relaterade bolag som har ledning och konsulter med bakgrund i CRM-jätten. Nu dyker även Salesforce upp då finska försäkringsbolaget Fennia öppnar upp sin verksamhet i Sverige. De båda väljer gå in på marknaden i ett gemensamt samarbete för att bygga upp vad som kallas ”ett helt nytt försäkringssystem”. Där ska samarbetet med Salesforce vara en viktig komponent i försäkringsbolagets affärserbjudande, kundhantering och uppföljande aktiviteter.

Vi har börjat med nyhetsbrevsutskick med enbart CRM-nyheter! Det finns även fyra andra intressenischningar.
Ta del av en helt personaliserad MKSE.com upplevelse idag. Klicka här

Nuvarande CRM- och försäkringssystem ska ersättas av en helt ny systemhelhet. Samtidigt förnyar Fennia sin försäkringsverksamhet. På så sätt vill bolaget bättre kunna se över hela försäkringsprocessen på ett mer kundinriktat sätt. För arbetet samarbetar man med Accenture[ppp_patron_only level=”1″ silent=”no”].

Vi har mer på samma ämne:  Commercetools utbildar och certifierar 68 headless-utvecklare i veckan

Men för webben har inte relativt nya Salesforce CMS använts, det är en Gatsby och Contentful CMS som används för att driva sajten.Fler artiklar idag:

[/ppp_patron_only]
Vi har mer på samma ämne:  AJ startar upp B2B-inriktat, CRM och Marketing Automation arbete, nya partners