Flattered går från headlesspartner, handlar upp Jetshop e-handel och dubblar omsättningen

In Norce / Jetshop / Storm Commerce, Centra, Commercetools, E-handel, Headless / Decoupled CMS, Nyheter, PWA by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Update: Skotillverkningsföretaget Flattered ska efterfrågat en mer modern e-handel och nyligen valt byta plattform. De landade på Jetshops paket av lösning med en PWA front-end via Jetshop Flight och ett mer effektivt marknadsföringsstöd i Jetshop Hyperdrive. Efter lansering ska en ökning i digital omsättning ha noterats. E-handelns omsättning ska ha växt med 100% från föregående år. Flattered AB omsätter runt 25 Mkr 2019 och 16 Mkr året innan.

Nysatsningen ska föregåtts av en vilja att stärka sitt kundfokus och dessutom möjliggöra en större expansion. Det ska funnits en en Digital First-strategi som företaget utgick ifrån.

” – Vi behövde en nystart. En plattform som är snabb, modern och med fungerande integrationer som dessutom är lättskötta. Vi var alltså ute efter något med hög flexibilitet och anpassat för Digital First.”

Säger Gustav Lidén CEO Flattered. Tidigare har headless- och Storm, Centra, Shopify och Commercetools-fokuserade Grebban jobbat med Flattered. De hade tidigare ett partnerskap som sträckte sig tillbaka till 2017. Rikard Andersson från Jetshop berättar att de bytte från WordPress WooCommerce till en Jetshop som är headless.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Alice Stenlöf A-DSGN går live på numera klassisk, svensk headless eCom setup