Flickr utmanar alla DAM-aktörer, stora drifts- och SEO-fördelar

In Drupal, Nyheter, Online Marketing, PIM, SEO by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

DAM aktörerna fick nyligen en ny konkurrent. Ett av få prestigebolag i Yahoos gamla portfölj håller på att anpassa sig för att börja tjäna pengar på mer än fotoentusiaster. Det är Flickr som tagit fram ett erbjudande för företag där deras bilder kan driftas på speciella Flickr-konton som sedan länkas ut till t ex pressektioner. IBM är en av de första kunderna.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Enfo gör satsning på blended/offshore AWS, IBM och SAP expertis inför lågkonjukturen

Utöver drift- och prestandabiten där Flickr blir en typ av Youtube för större bilder, ser bolaget till att uppladdade bilder automatiskt förses med:

  • Information om rättigheter
  • Nedladdningsinformation
  • Information om fotografen
  • Dela-möjligheter

Allt redovisat över där bilden publiceras, vid mouse-over. Men den stora fördelen är även inom SEO där Flickr har fin ranking sedan 90-talet de bjuder på när ett arkiv skapas på flickr.com domänen. Det kan lyfta sidor med Flickr-bilder i sökmotorrankingen.

På de speciella Flickr-konton som företagen får se statistik, kommentarer, communitykopplingar, EXIF information, prenumerationsmöjligheter och arkiv etc.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  1922 algoritmer om hur Google och Yandex funkar har läckt

Det finns Flickr integrationer mot CMS som Drupal klart idag.

Alla som väljer Oracles lösningar i Sverige

Håll koll på det senaste. Här listas alla nyheter.

Leave a Comment