Folkhemmet.com lämnar EPiServer Commerce för märklig Drupal

In Check out/Kassasystem, Drupal, Nyheter, Optimizely/Episerver Commerce by MKSE.com Redaktion Martin Edenström3 Comments

Bara 14 månader efter PaaS-lanseringen EPiServer CMS med en EPiServer Commerce lämnar Folkhemmet, med sajten Folkhemmet.com, plattformen.

http://static.ecwid.com/wp-content/themes/ecwid/images/home/logos/drupal.png

Istället har de gått live på en Drupal 7 CMS. Den nya sajten är bestyckad med en snabbrullande erbjudande-carousel, sektioner i olika grupperingar samt ett sökfält i toppen.

Men som lanseringen är helt trasig. Bloggen i toppmenyn (dubbellänkad från footer också) är fellänkad, viktiga länkar som ”Populära produkter” listningar leder ingenvart och många av bilderna är helt ihoptryckta utan omskalning.

Klart värst är e-handeln, en mikroskåpisk pluginlösning för Drupal på ECWid commerce. E-handeln ser till att börja med rent ”iFramad ut” och har inte integrerats i resten av sajten. E-handeln varukorgen återfinns helt utanför synfältet, inmixad i resten av Folkhemmet.com (!). Det uppmuntras att ”dra-och-släppa” artiklar på ett mindre naturligt sätt.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Realtid.se bygger e-handel, designar om och byter ut teknik. Kastar ut Drupal

I check-out flödet har flera steg inte översatts från engelska.

http://static.ecwid.com/wp-content/themes/ecwid/images/ecwid.png

Inte direkt en förbättring från 2011 releasen.

Kommentarer

Leave a Comment