Fonts.com släpper Web Fonts API för Drupal, WordPress och Joomla!

In Drupal, Joomla, Nyheter, Wordpress by MKSE.com Redaktion Martin Edenström2 Comments

Som jag nämnde som ett nuvarande och kommande modernt CMS-krav för IW så svepte de generellt browseraccepterade webbfonterna (web fonts) in med en ruskig fart q2-q3 2010.

Plötsligt så hade varenda nyreleasad svensk CMS-sajt värd namnet Cufón, Google Font Directory eller någon modernare variant av TypeKit eller sIFR (så klart har även MKSE.com Cufón sedan i juni).

CMS:erna blir/blev tvungna att snabbt haka på och erbjuda redaktörerna den bästa typen av stöd.

Ledande Fonts.com i USA var en av de som vart klara snabbt. Monotype Imagings sajt, med mer än 150 000 typsnitt, vill inte bli överkörda av Google.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Grandiosa och Orkla släpper ny AR/QR appsatsning, uppdaterar WooCommerce e-handel

De har i dagarna släppt ett Fonts.com Web Fonts API som finns klart för WordPress, Drupal och Joomla! CMS. En nödvändighet även för dessa typsnittsmjukvaruföretag, om de inte vill missa snabbrörliga marknadsandelar genom CMS:en.

Ännu är det väldigt tyst om detta stöd på den svenska CMS-fronten (EPiServer, SiteVision, Polopoly, lemoon, Litium m fl som danska SiteCore). Implementationsansvaret hamnar på partners och stöd finns enbart med i frontend, inte i backend.

Kommentarer

  1. Pingback: Tweets that mention Fonts.com släpper Web Fonts API för Drupal, WordPress och Joomla! | Might Know Something Else -- Topsy.com

  2. Pingback: Christians dagbok – 2010-10-20 | En sur karamell

Leave a Comment