Forma Publishing Group rullar ut Drupal-platta för egna titlarna

In Drupal by MKSE.com Redaktion Martin Edenström1 Comments

Forma Publishing Group har tecknat ett avtal med webbyrån Wunderkraut om att ta fram en ny plattform för publicering av digitala produkter. Betallösningar och webbshop ska finnas i den nya plattan baserad på Drupal. Ett bibliotek med utvalda, godkända och gemensamma Drupal-moduler mellan framtida olika sajter ska plattformen erbjuda.

Senast för 3 år sedan köpte Forma Publishing Group in fyra EPiServer CMS av Limetta för sina sajter. Det verkar vara dessa som nu ersätts.

Först ut är Market.se som kommer att lanseras under första kvartalet 2014. Även det var tidigare en EPiServer CMS av den numer ej längre existerande Internetfabriken.

– ”Wundrkrauts uppställning och metodik överensstämmer också väl med vad vi vill ha ut av leveransen och den ambition vi har för framtiden. Sammantaget kommer detta att hjälpa oss och våra varumärken på ett effektivare sätt att ta tillvara alla de möjligheter vi ser. Drupal erbjuder också en större flexibilitet och fungerar väl ihop med våra övriga plattformar.”

säger Peter Alexandersson, IT, Produktion och inköpschef, Forma Publishing Group ABForma Publishing Group, tidigare ICA Förlaget AB, Västerås, är ett helägt dotterbolag till ICA Gruppen AB.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Realtid.se bygger e-handel, designar om och byter ut teknik. Kastar ut Drupal

Wunderkraut har även startat ett samarbete med DN där de ska ta fram en DN+ hälsoapp för betalande kunder. Även DN kör annars EPiServer CMS.

Kommentarer

Leave a Comment