Försäkringsbolaget går all in på Kubernetes, Cloud Native och containerteknik

In Headless / Decoupled CMS, Nyheter, Optimizely/Episerver by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Conoa Proact berättar för MKSE.com att de i år har jobbat med att förändra hela den tekniska arkitekturen för Afa Försäkring (externt webben en Optimizely CMS användare) när de moderniserar för framtiden. Det Proact-ägda bolaget har sett till att transformera och flytta över till plattformar som Kubernetes, Cloud Native och containerteknik. Försärkringsaktören har genomfört flytten i några större 2021-projekt. Nu har även Afa Försäkrings ledning, drift och utvecklingsteam utbildats i tekniken.

Den nya plattformen ska ge Afa Försäkring ett mer snabbfotat utvecklingsarbete där förändringar som tidigare tagit månader i stället görs på timmar. Plattformen skapar dessutom helt nya förutsättningar för en smidig övergång till en multicloud-miljö där både egen IT-drift och olika typer av molntjänster kan nyttjas.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Möbeltillverkaren Unico Store tar fram ny digital och growth strategi med Consid

Conoa är nu teknisk partner för Afa Försäkring när nya utvecklingsteam och applikationer ska upprättas i plattformen.

”– Det är ett stort skifte vi genomför. Conoa har från början varit superviktiga för att vi ska kunna sätta i gång förändringsarbetet och de är fortfarande en väldigt viktig del av den här resan.”

Säger Patrik Grönlund som är chef för IT-infrastruktur och drift på Afa Försäkring. Kommunikationsenheten på Afa Försäkring som sköter bl a webb består av totalt 30 medarbetare, organiserade i två avdelningar och en stab. Även Consid jobbar med Afa.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Dollarstore gör comeback inom e-handel, nysatsar med Litium SaaS. Så ser strategin ut