Första filmerna om Drupal 8 släpps

In Drupal by MKSE.com Redaktion Martin Edenström3 Comments

Mer och mer fakta om Drupal 8 kommer upp till ytan.

drupal 8

Trots att det gått massiva två och ett halvt år sedan versionen först utannonserades har ännu inte mycket att den kommande versionen sett dagens ljus.

Men mer om mer delar av CMS:et slutförs varje dag nu under hösten. Och Drupal-fokuserade MediaCurrents Albert Volkman är bland de första att presentera demonstrationer kring den kommande versionen. I alla alpha- och beta-versioner börjar nu installationsdelen av Drupal 8 se slutgiltig ut, anser det. Så den är värd en screencast som har producerats.

Angående installationen och miljökrav/möjligheter så erbjuder kommande Drupal 8 stöd för NoSQL/MongoDB. I övrigt är web serverstödet det samma som för Drupal 7.

Andra större förändringar är bättre stöd för HTML5 och mobilt, bättre språkstöd, Symfony-ramverksstöd och Views i Drupal core.

Kommentarer

  1. Ehhh… Drupal 8 har varit ute i dagens ljus sedan första committen. Open source, något som känns bekant? Det finns en mängd videos och screencasts om Drupal 8 sedan bra länge. Jag själv körde en presentation av Drupal 8 på senaste Drupalcampen i Stockholm. Och jag var långt ifrån först….
    Enkel sökning på Drupal 8 på Youtube: http://www.youtube.com/results?search_query=%22drupal+8%22&page=1

  2. Mjo, men ändringarna på seven (backend-temat) är inte klara ännu, så just nu är det väldigt likt D7, men det kommer vara lite annorlunda när det väl släpps.

Leave a Comment