Försvarshögskolan överger dyr Episerver, SiteVision snabba att samla upp myndighetsreferenser

In Nyheter, Offentlig sektor, Sitevision by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Nej, fokus ligger inte längre på svenskt offentlig sektor för Episerver och bolagets amerikanska riskkapitalister. Nu lämnar även Försvarshögskolan med FHS.se på grund av, vad MKSE.com erfar, är en mångdubbelt ökad licensprislapp för CMS:et ”i molnet”.

Med sådana prisjusteringar blir den sedvanliga större CMS-konkurrenten inom offentlig sektor, SiteVision från Örebro, ett mycket mer prisvärt alternativ. Och så blev det nu i mars då hela FHS.se går över till en Java-stack och landar på en SiteVision CMS. Det berättar bolagets Business Development Manager Daniel Steffensen.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Utmanande legacy på Green Cargo, Low code ovanpå blev lösningen

Det bara de senaste månaderna vara en handfull kommuner och andra aktörer inom öppen sektor som valt bort Episerver på grund av de nya höga prislapparna. Flera av dem ska istället ha valt just SiteVision på grund av de många motsvarande referenserna från de senaste två decennierna.

Carina Jonsson på FHS tillhörde beställargruppen och hon ska vara nöjd med CMS:ets användargränssnitt. Netrelations levererade en ny Episerver 6 till FHS senast hösten 2011.

Intresserade av Adobe Experience Cloud?

Representanter från MKSE.com har ansvarat för strategiarbete samt upphandling åt kunder som SJ.se, Avanza.se och TeliaSonera. Kontakta oss.