Fortfarande bara Flash hos ATG och Bet365

In Android, Drupal, Featured, Flash, iPad, iPhone, Javascriptramverk, Microsoft Dynamics 365, Offentlig sektor, Polopoly Atex by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

När nästan alla andra branscher gått över till HTML5 för film, spel och multimedia dominerar fortfarande Adobe Flash hos de svenska spelsajterna.

Statliga AB Trav och Galopp med ATG.se är en av dessa. Efter den splashscreen som möter de miljontals spelarna är det Flash som gäller. Av ATGs spelare kommer 42 % in via internet och mobiler och 50 % av spelandet sker via fysiska butiker.

atg.se classic ipad

För mobilanvändare har utöver iOS/Android nativeappar även en enklare mobilvariant tagits fram. Den dög inte åt iPad/tablet-användarna. De fick en minst sagt ironisk ersättning häromåret. Den gamla 90-talsdesignen som snurrade innan Flash-projektet (som sjösattes i mitten av 00-talet) återuppväcktes och fick agera alternativ spelupplevelse på tablets. Inte ens färger, typsnitt eller menyer fräschades upp på den gamla sajten som väcktes till liv.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Innovationslabb och design thinking studios läggs ned, nya disruptiva trender under 2024

Bättring ska vara på väg i ett jätteprojekt. Hela terminalapplikationerna skrevs om och lanserades i ett Java (Eclipse) och Linux open source projekt. Även betallösningen är nylanserad, skriven i java. Den nya tekniken ska vara oberoende av hårdvara.

2011 släppte Xlent Business Kanal75.se, den första Polopoly 10-sajten för ATG. Efter det kom ytterligare en sajt på samma CMS, Tillsammans.atg.se. Men sedan vart det varit tyst om CMS:et. Som även i övrigt levt en tynande tillvaro i landet. Förseningarna kan bero på att Atex Polopoly inte fick någon framtid hos ATG.

ATG är även Oracle kund samt användet sig av Flex för sin Flash-förvaltningsutveckling.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Innovationslabb och design thinking studios läggs ned, nya disruptiva trender under 2024

Konkurrenterna då? Med en omfattande sajtflora kom Unibet live på inte helt framtidssäkra valet Polopoly 9 så sent som i slutet av 2010. De prövade därefter även med Drupal CMS 2011.

Stora Bet365 kör även de på en Flash-lösning. CIO’n på Bet365 berättade att de i inhouse IT-projektet Bet365.com In-Play v4 byggt i Java, C++ och .NET mellan 2010 och 2011 moderniserade och gjorde om baksidan av Flash-sajten med en ny ny ”push model”. Data mellanlagrades bättre och ska numera förvaras i företagets bakomliggande ”personal cloud”.

Betsson.se och andra koncernsajter körs på en egen BML Group-lösning baserad på främst Microsoft produkter och skriven i C#.

Leave a Comment