Fortsatta problem för nya DN.se på EPiServer, är den snabbare?

In iPad, Nyheter, Optimizely/Episerver by MKSE.com Redaktion Martin Edenström8 Comments

Update 2: DN.se lyckades inte alls återupprepa den enormt framgångsrika DI.se migreringen (framgångsrik i åtminstone i 8 månader). DI.se övergången från custom .NET till .NET CMS var så pass smidig att användarna knappt märkte av att de plötsligt surfade på en produkt. Precis vad alla migrationsgeneraler önskar sig.

Men DN.se EPiServer-sajten fick tyvärr ingen vidare start och gick ned både under premiärdagens morgon och kväll. Stabiliteten svajar fortfarande under tisdagsmorgonen, berättar flera testvilliga (och skärskådande) MKSE.com-läsare.

Björn Hedensjö erkänner problem med DN.se:s nya MS-SQL:er. De var det som främst spökade vid lanseringen.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Realtid.se bygger e-handel, designar om och byter ut teknik. Kastar ut Drupal

Under tisdagen fortsatte problemen, denna gång var det  med kommentarsfunktionen till artiklar (inklusive DN.se’s ambitiösa och stilbildande Facebook Connect, den fungerar dock om du redan är inloggad) som inte fungerade. Bloggarna ska även haft problem samt tickern på ekonomisidorna.

Så klart är det svårare att gå från ett extremt kundanpassat java-CMS (Polopoly 9) till en helt annorlunda, och om vi ska vara ärliga tidningsovan .NET-produkt. Det har även märkts via den utdragna projekttidplanen.

Projektet är ett inhouse-projekt med Bink-stöd och vissa externa konsulter från lådorna Hedensjö brukar anlita.

Fördelar? I sin nya WordPress berättar Hedensjö att nya DN.se blivit ”smalare” och ska vara mer snabbladdad. Något som helt klart märktes av och var en USP för CMS efter DI.se-releasen. Dock säger YSlow prestandamätningar något annat om DN.se (Grade F Overall performance score 39 – di.se har Grade C och 0-mannaredaktionen på MKSE.com en Grade D).

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Realtid.se bygger e-handel, designar om och byter ut teknik. Kastar ut Drupal

Dessutom har HTML5-hysterin nått även DN.se, det går att se webb-tv i iPad och iPhone. Även om det inte har så mycket med EPiServer att göra.

Och Itera är nöjda med att ”Solr Search för EPi” även gått live på DN.se.

Kommentarer

  1. Pingback: Tweets that mention Fortsatta problem för nya DN.se på EPiServer, är den snabbare? | Might Know Something Else -- Topsy.com

  2. Och Sydsvenskan har en Grade D, snabbast i klassen :-)

  3. Måste påpeka att yslow inte handlar om riktig prestanda. Det är mer en teknik koll. Intressantare är att kolla svarstider och kanske främst laddtider i browsern som ju är användarupplevelsen.

    Framtiden ligger nog i någon proxy cache, HTML5 + CSS3(mindre js) och sen kanske CDN nätverk som jag inte sett så många inslag av på våra dagstidningar.

  4. episerver bink?! vad HÄNDER!?! inga DN.se-kommentarer på två veckor nu?

Leave a Comment