Fritidsresor satsar på ny e-handel, lämnar EPiServer för hybris

In Nyheter, Optimizely/Episerver, Optimizely/Episerver Commerce, SAP Commerce Cloud, TYPO3, Wordpress by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Fritidsresor.se och alla TUI koncernwebbplatser har gjort en stackswitch till java och en SAP hybris installation för e-handel.

Den mångåriga EPiServer-användaren hade tills nyligen en större installation för alla TUI:s europiska sajter och även ryska med flera. Men för den nya e-handelslösningen valde man inte att uppgradera till EPiServer Commerce, men satsade på hybris.

Sajten hsr stort fokus på att boka, en väldigt generös bakgrundsbild i alla enhetslägen samt ”rekommendationer” i form av rubriktext över bild. Dessutom finns ”Pintrest-listningar” kring erbjudanden, toppresmål, populärt med mera. Det känns modernt och genomtänkt. Och rätt annorlunda från de tidigare EPiServer-lanseringarna.

Det har tagit sin tid. Projektet utannonserades redan 2012 och först nu kommer de första externwebbarna för B2C. Ansvariga ska ha varit Valtech och Sapient offshore indier. TUI svenska CIO heter Mats O. Eklund.

0,7 mdr €
omsätter TUI

Annars finns det organisationer där man handlat upp SAP hybris men pga. kompetensbrist och annat aldrig kunnat avsluta några projekt. Electrolux.com e-handel är ett sådant exempel.

Den installation som Fritidsresor körde var en rysk offshoreutvecklad EPiServer som ganlades upp via moderbolaget TUI. Det fanns även WordPress-installationer för Fritidsresor sedan 2010. Även TUI rullar ut hybris, även om just kronjuvelen TUI.com ligger kvar på en TYPO3.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  XXL genomför flera nya e-handelsprojekt

Leave a Comment