Frustration och ilska då EPiServer och Ektron slås samman

In Microsoft .NET, Nyheter, Optimizely/Episerver by MKSE.com RedaktionLämna en kommentar

Det är långt ifrån ett problemfritt äktenskap EPiServer ger sig in i efter sammanslagningen med 200 man (enligt egna informationen) stora amerikanska Ektron. Något som inte nämns i Accel-KKRs pressreleaser om ”det nya EPiServer” är att faktiskt även en ansenlig skara av främst Ektron-anställda fått gå efter fusionen.

0st
anställda ska funnits på Ektron enligt egna informationen, 100 är mer troligt

Och efter december och januaris uppsägningar kommer uppgifter från USA att tidigare anställda varit mycket upprörda då de tvingades lämna Ektrons kontor i Nashua.

Dessutom fortsätter alla pressreleaser om sammanslagningen att kantas av både öppna och anonyma kommentarer från tidigare anställda om hur pass illa allt skötts. Både EPiServer.com bloggen och CMS-tidskrifter har valt att stänga ned kommentarsfält kort efter nyheterna publicerats.

Inom tekniska kretsar har Ektron faktiskt ansetts ha en produkt med framtiden för sig i .NET baserade CMS400. Strukturellt har CMS400 hyllats för att vara konstruerad på ett sätt uppskattat av tekniker, kanske mindre av redaktörer. Även delprodukten eSync anses hålla hög klass.

Under ett sista försök de senaste åren ska CMS400 ha utvecklades parallellt med andra produktsatsningar av en separat ”elitgrupp” inom Ektron. Det verkar främst vara medlemmar från denna grupp som idag känner sig överkörda av tidigare ledningen och nu högljutt uttrycker sitt missnöje på sajter som Reddit och i nyss nämnda kommentarsfält.

Ektrons sista ledningsgrupp, en skara bestående av enbart män med CTO Tim McKinnon i täten, fick bära hundhuvudet enligt en majoritet av samma röster. Att personalansvarig ledning ska uttryckt citat som:

”Mothers shouldn’t be paid as much as men, it’s just common sense.”

Är uppseendeväckande. Det är en del av vad flera anställda under en längre tid ansett är en katastrofal personalhantering som anses ha förstört bolagets tidigare rätt ljusa framtidsutsikter på blott några år. Det påstås bland annat att Ektron under 16 kvartal i rad löpande bytt ut delar av sin högsta ledning. Försvaret från ledningen ska varit att allt var i sin ordning, ”de som vi ville skulle lämna företaget gick”. Det finns dessutom mängder med lustiga historier om alkohol och personalpolitik på Glassdoor.

bill_rodgers

Att grundaren och CEO Bill Rogers dessutom avslutade sin session på Ektron med följande tweet ifrån lyxparadiset Anguilla vid årsskiftet, samtidigt som anställda eskorterades ut måste ses som ett tecken på hur långt ifrån varandra parterna var. Och vilken stämning som rådde mellan anställda och ledning.

Leave a Comment