Fysiska butiken plats för inspiration, kompletterar e-handel enligt svensk BCG pandemirapport

In E-handel, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

I en ny sommarrapport har BCG i Sverige undersökt bland annat svenska konsumenters konsumtionsbeteenden under pandemin samt olika förväntningar efter att restriktionerna släpper. Där visar det sig att efter pandemin förväntas hela 32 procent främst se butiker som en plats där man inspireras, samt fungera som ett komplement till e-handeln.

38 procent av de som shoppat mer online via e-handel uppger att de kommer att fortsätta med det efter pandemin. Produkter för hemmet, hälsa och [ppp_patron_only level=”1″ silent=”no”]matvaror var vinnare under pandemin och förväntas fortsätta gå starkt.

Vi har mer på samma ämne:  Nya svenska bolag i lönetoppen, 215 000 i månaden. Salesforce faller, Adobe och AWS ökar

Hela 38 procent kommer permanent öka användandet av hemleveranser. 29 procent av de svarande väntas permanent konsumera mer hållbara alternativ. Och mer naturligt, 15 procent kommer permanent jobba mer hemifrån.

”– Det finns en stark uppdämd lust att uppleva saker igen.”

Säger BCGs David Sandberg. Upplevelseindustrin har tagit hårda smällar, men förväntas återhämta sig i takt med att restriktionerna lättar. De branscher som spås studsa tillbaka starkast är restauranger, semesterresor, spa-verksamhet, nöjesparker, konsertarrangörer och biografer.

Sedan starten av pandemin har:

  • 65 procent beställt hem fler varor
  • 40 procent arbetat mer hemifrån
  • 10 procent av de som aldrig shoppat online tidigare börjat med det
  • 45 procent konsumerat mer hållbara alternativ
Vi har mer på samma ämne:  Nya svenska bolag i lönetoppen, 215 000 i månaden. Salesforce faller, Adobe och AWS ökar
[/ppp_patron_only]