G2Crowd erbjuder imponerande interaktiv produktutvärdering av CMS- och e-handelsverktyg

In CXM, E-handel, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Helt enkelt ska inte Forrester och Gartner få det att mjölka in alla miljoner på ”sponsringsintäkter” inom CMS- och e-handelsutvärderingar i framtiden.

Amerikanska aktören G2Crowd grundad 2013 har presenterat en teknisk överlägsen lösning som täcker ett mycket brett antal produktområden. Hela 29 000 omdömen om över 7500 produkter ska ha drivits in på omkring ett år.

st
produktomdömen ger resultatet i kvadranterna

De enda synpunkterna är väl att i sedvanlig crowdsourcad ordning är det enkelt och billigt att låta ett tiotal konsulter och anställda registrera konton och ge positiva omdömen. Alla LinkedIN verifierade registreringar och tidskrävande uppgiftsinfyllningar till trots.

Vi har mer på samma ämne:  Gartner Quadrants miljardrekommendationer baseras idag på egna användarforumet, har det blivit bättre?

Tio positiva röster skickar just nu ett företag 30-50% högre upp i rankingen.

Svårdefinierade Hubspot som ledande inom CMS är t ex lite väl magstarka uppgifter. Dessutom är det enligt klassisk produktutvärdering just nu alltför många breda, tvivelaktiga val inom t ex CMS (Evernote, Dropbox, Google Drive, OneNote, Apple iCloud!).

Men head-to-head jämförelser av t ex Sitecore och Adobe är snygga och säkert användbara då Gartners motsvarande jämförelser och 200 ord långa omdömen känns allt trubbigare och högst personliga för varje år.

Leave a Comment