Gärsnäs Åke Axelsson släpper designehandel på Squarespace Commerce

In E-handel, Nyheter, Övriga / Custom CMS by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Helt ostört ska inte WooCommerce och Shopify få ta över alla miljoner gratis-CMS användare som nu vill ha e-handelsfunktionalitet. Ett tag omtalade, och Superbowl-annonserande Squarespace har sin egen e-handelsmotor kallad Squarespace Commerce. En avskalad, ren historia som ännu inte fått så stort fäste i Sverige. Men en ny användare kommer idag i form av Gärsnäs och en av landets mest kända inredningsarkitekter och formgivare Åke Axelsson. Han och egna varumärket väljer släppa en designehandel på SaaS-plattformen.

Via hemsidan säljs nu några modeller ur Åkes verkstadsproduktion. Som möbelfamiljen Nomad. Dem sjösattes som ”ekologisk funktionalism” 2013, men har förbättrats och förenklats ytterligare och finns idag tillgänglig online:

” – Nu är den klar, jag kan inte komma länge. Stolen är bland det bästa jag har gjort.”

säger Åke själv. Åke Axelssons verksamhet sträcker sig över mera än 60 år, från femtiotalet tills idag. Han har ritat och skapat otaliga miljöer i bibliotek, krogar, skolor, kyrkor och museer. I samband med miljöskapandet utvecklades också flera av hans kända stolsmodeller. De har sedan nått marknaden och tillverkats hos möbelföretaget Gärsnäs, där Åke är delägare tillsammans med sin dotter Anna Klockby och hennes man Dag Klockby, som är vd.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Kylboxjätten uppgraderar till Shopify 2.0, nytt tema och design