Getinge valde EPiServer CMS, SiteCore ut i sista vändan

In IBM Lotus Notes, Nyheter, Optimizely/Episerver, Sitecore XP by MKSE.com Redaktion Martin Edenström1 Comments

Getinge väljer EPiServer CMS 6 för sin kommande externwebb. Bolaget är en svensk industribjässe med en omsättning på runt 22,3 miljarder och de ska bli kul att se resultatet senare i år.

Med i slutet av upphandlingen var SiteCore CMS, som denna gång representerades av en stor, ny svensk partner.

Men då de blev #2 återupprepar sig därmed historien med beställare föredrar det extremlokala vid det slugiltiga valet av CMS-plattform.

Trots att Getinge härrör från Halmstad, det vill en aning närmare SiteCores hemmastarka, skånska trakter. Och trots att produkten har en hel del funktionalitet som inte EPiServer briljerar inom, funktionalitet som säkert skulle passa en global kund som Getinge mycket väl.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Hongqi och Hedin Bil säljer lyxbilar på Sitecore med ny onlinerabatt på 400 000 SEK

Här finns mer om vad som gör att de slutgiltiga besluten kring CMS-utvärdering och val av plattform fattas (se Prezi slide #90).

Getinge är sedan tidigare IBM Lotus Notes kund (via Mogul) för interna och externa system.

Kommentarer

  1. Ska trots de tidigare uppgifterna tydligen inte vara en funktionell vs. geografisk utslagning, utan EPiServer ska vunnit på tekniska grunder – enligt en ny källa.

Leave a Comment