Golf.se på EPiServer och phpBB av Burro, Gimlet och Sogeti

In CDP, DMP, Chatbots, Community, Facebook Pages, Nyheter, Optimizely/Episerver by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Svenska Golfförbundet

Den har varit uppe ett tag men är värd att nämna igen då den blev ett case Ove Ellemark väntas dra under årets EPiServer användarträff i oktober. Ett hedersomnämnande. EPiServer-gänget uppskattar ju främst segling, men på senare år har även denna klassiska sport fått mer utrymme.

Hög tillgänglighet och främst prestanda var i fokus när nya Golf.se byggdes på EPiServer CMS 5 och EPiServer Relate+. Tydligen har tidigare både Logica, Microsoft och Lights in Line fått hoppa in för att förbättra den gamla lösningens prestanda som gick på knäna (t.v. 30 000-50 000 GIT golfbane-bokningar per dag via webben samt 45 000 mail via GIT per dag).

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Svenska Golf-förbundet väljer Nimble Initiatives och Strife CMS

Observera dock att forumet ligger kvar i en framad open source phpBB och inte i Relate+’ens forumdel.

Sajten då? Ja, vad säger ni. Bred, vänsterställd historia med ganska klassisk (läs: trist) design. Få valmöjligheter på artikelformat i löpet. Inga möjligheter till kommentarer på artikelsidor. Och det är vansinnigt pinsamt med två inloggningar för en sajt släppt andra delen av 2010. Hur svårt kan det vara att porta phpBB:n?

Burro, Gimlet och Sogeti står bakom. Den sistnämnda stod för EPiServer-utvecklingen. Annan teknik inom projektet är:

  • ImageVault 3.3
  • Omniture Site Catalyst, statistikhantering
  • AdTech, annonshantering

– Nu har vi fått en gemensam plattform för all kommunikation inom Svensk Golf som dessutom är riktigt säljande och som inspirerar till att spela mer golf, enligt Ove Ellemark, på Svenska Golfförbundet.

Tidigare i år har MKSE.com även skrivit om Golf.se’s nya iPhone app.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Svenska Golf-förbundet väljer Nimble Initiatives och Strife CMS

Leave a Comment