Göteborgs Universitet väljer Drupal 8 CMS, tog fem år att utveckla

In Drupal, Nyheter, Offentlig sektor by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Några veckor efter att Drupal 9 släpptes landar Göteborgs Universitet och GU.se på en ny Drupal 8 CMS sajt. Happiness från Stockholm jobbar med kunden sedan ett tag tillbaka. Det ska vara en helt ny satsning inriktad på användarnas behov och förväntningar. Göteborgs universitet har under fem år arbetat med nya gu.se. Göteborgs Universitet och GU.se var länge en av de sista på klassiska svenska universitets-CMS:et InfoGlue. Uppsala Universitet lämnade plattformen senast, det var 2014.

”– Webbplatsen är för de flesta det första mötet med universitetet och det är vår huvudkanal mot omvärlden. Det är viktigt med synlighet och att mötesplatsen nu är funktionell och modern.”

Säger Anna Lindholm, universitetsdirektör.

”– Det är ett stort åtagande och att nu stå med en ny webb känns fantastiskt. Vi hade inte lyckats lansera detta utan det långa och hårda arbete som både interna och externa medarbetare lagt ner.”

Säger webbstrateg Magnus Nielsen. Men WCAG-folket påpekar direkt att viktiga länkar som Covid-informationen och andra länkar från alla sociala nätverk som Linkedin är brutna sedan bytet. Nästan alla länkar från första resultatsidan på Google har hunnit indexeras upp korrekt, i alla fall.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Europaparlamentet Skolval 2024 väljer till Drupal CMS av Happiness

Beställarstöd inom e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss