Göteborgsseglatsen #1 köper in digitalt av Göteborg

In Nyheter, Optimizely/Episerver by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Västkustens stolthet, Marstrand Match Cup-seglingen, väljer att jobba med en lokal digitalleverantör. Som sig bör inom regionen.

Det är HiQ Göteborg som fått i ansvar att ta fram den nya digitala kommunikationsplattformen, berättar Jerker Lindstén, VD på HiQ i Göteborg. Liksom Avantime ska tydligen HiQ varit ”starkt förknippade med segling”.

Därmed snor HiQ uppdraget av KnowIT som tidigare utvecklat Episerver för Marstrandscuperna.

HiQ har med sin omfattande omprofilering (från simulatorer inom t ex flyg, försvar och fordon) till digitala upplevelser på kort tid lyckats skapa sig ett namn. Bland annat inom Sitevision men även inom vissa Episerver projekt. De större rekryteringsvändor om 100 personer bolaget genomförde 2015 verkar lockat talanger inom UX och e-handel samt webbproduktion.

Det ska funnits stora utmaningar inom själva evenemanget att ta hand om:

”- Allt är nytt. Båtarna, farten, tävlingsformen, namnet, att det är VM-final och förstås prissumman. Det finns en hel del att kommunicera kring på ett attraktivt, kreativt och fartfyllt sätt.”

Berättar Patrik Hermansson, Brand Manager på eventarrangören Brandspot.

0st
personer har Hiq rekryterat för egna digitalsatsningen
Allt återfinns på en Episerver CMS med tre olika sociala widget-strömmar, varav en är trasig (se bild). HiQ ska tydligen även passa på att prata Internet of Things och Virtual Reality under Match Cup dagarna.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Kungliga Operan handlar upp ny digitalpartner, datadrivet avgjorde

Leave a Comment