Grand Hôtel valde Drupal CMS

In Drupal, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström6 Comments

Update: Grand Hôtel med egna grandhotel.se har varit aktiva sedan 1999 på nätet.

Nu har de bytt CMS. De landade på en Drupal CMS 7 som Stockholmsbaserade Happiness fick äran att bygga.

Under sex månaders har tid teamet (med design av Dolhem Design och copy Annika Edenstrand) arbetat med den nya webbplatsen. Utmaningen var att öka antalet bokningar och göra informationsstruktur och gränssnitt mer upplevelsebaserade.

En mycket ljus release med rätt mycket löp för att vara en klassisk hotellsajt. Men att direkt skicka iväg besökarna i ett nytt Yourreservation.net-fönster (som inte heller är helt på svenska) från startsidan känns lite trist och kanske onödigt?

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Rekordaktiv eventperiod, nu har årets första digital- och webbtävling avgjorts, vinnare är..

Dessutom visade skärmdumpen ovan att det tydligen ej kompabilitetstestat för FireFox 6.

Arbetet har innefattat strategi, design, gränsnitt och teknisk utveckling.

Varnish används för HTTP-cachning och hosting hos Cloudnet med optimerad prestanda.

CRM-systemet z-direct har integrerats för nyhetsbrev och pre/post-stay emails samt systemet SpaSoft ska snart integreras. Det finns även ett HTML5-baserat helskärmsgalleri.

Gränssnittet är även framtaget för att vara ommöblerbart. De olika enheterna kan styras i administrationsläget och flyttas runt så A/B tester kan utföras för att se vad som fungerar bäst.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Öppen källkod-byråerna både ökar och minskar, nya intressanta förvärv

Kommentarer

  1. Testa att söka efter rum med samma utcheckningsdatum som incheckningsdatum. Om målet är få till fler bokningar, hur kommer det sig då att sökresultatsidan förutom att se tafflig ut, backat ett datum och inte som sig bör visar bokningsbara rum? Tips: När besökare anger ett incheckningsdatum, anta att besökaren vill bo en natt och uppdatera fältet för utcheckning innan frågan skickas till databasen.

  2. Jag tycker det är dumt att skicka besökaren till en bokningssida istället för att integrera detta i sajten. Det måst ju vara möjligt att genom API få in bokningen på den egna sajten, eller? Att skicka iväg besökarna får det att kännas lite som en affiliatesajt.

  3. Tackar för bra input och synpunkter! Det vore naturligtvis en bättre användarupplevelse att kunna genomföra bokningen på egna sajten. Men tyvärr är det många stora bokningssystem som inte är möjliga att integrera. Alla småbuggar ska även vara fixade nu.  /Mattias från Happiness

Leave a Comment