Greenpeace lanserar ny webbplattform, kastar ut nio WordPress-sajter

In Nyheter, Wordpress by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Red Hat har nyligen hjälpt Greenpeace att helt byta ut sin online-närvaro. Naturskyddsorganisationen skapar en ny plattform för att ersätta sina över 40 hemsidor som främst idag återfinns på WordPress CMS. Tidigare använda GreenPeace en produkt kallad ”Planet 3”, som var en modifierad version av Episerver CMS 5.

”– Målet var att skapa förtroende mellan organisationen och våra användare. Vi ville spela med öppna kort. Därför var öppen källkod utgångspunkten.”

Säger Laura Hillinger, projektledare för Greenpeace.

Vi har mer på samma ämne:  Stendahls och Awaves nya ägare köper upp flera byråer

Greenpeace vill tillsammans med Red Hat satsa mer på open source och hitta ett arbetssätt som passar det småskaliga in-house teamet av IT-experter som jobbar för organisationen på ideell basis.

Allt går under termen Planet 4. Sedan lansering har mer än 1,75 miljoner användare bidragit till att skapa prototypen som idag är online i mer än 30 länder. ”Kampanj-generator”, ”Visualisera Påverkan” och ”Se min påverkan” är bland de funktioner som skapats av volontärer som själva ska använda dem.

Vi har mer på samma ämne:  Trafikverket letar nya leverantörer, budgettak på 120 Mkr och max 1600 SEK i timmen

Beställarstöd inom e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss