Handelsbanken.se görs om, så tänker banken kring Digital Transformation

In CXM, Nyheter, Online Marketing, SDL Tridion Sites by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Nu presenteras de första resultaten gällande Handelsbankens framtid och digitala transformation. En vansinnigt viktig satsning för banken. En av, numera sparkade, VD Frank Vang-Jensens närliggande planer var att lägga ned 60 kontor för att istället just satsa mer på webben och digitalt. Till en uppskattad kostnad om 700 miljoner kronor. Nu är det osäkert om nya VD:n Anders Bouvin har samma syn.

Hur som helst är nya digitala banken här. Sektionen ”Konton och kort” har initialt öppnats upp på en beta-sajt MKSE.com tagit del av.

En centrerad lösning med mycket luft och rätt klassiska, Handelsbanken.se-menyer. Google Analytics används samt RequireJS och MediaElement.js. Footer länkar till Facebook-sida som föredragen kundkontakt-kanal. Inloggningen har ännu inte gjorts om. Faktum är att knappt något har gjorts om.

Detta då Beta-sajten har inte riktigt börjat fyllas med innehåll ännu. Det är enbart ett fåtal statiska sidor man släpper ut för feedback. Ett beteende som brukar borga för mycket tidskrävande återkoppling och tungrodda projekt.

Synpunkter på beta-sajten tar in via en Questback. Handelsbanken är sedan tidigare en användare av SDL Web i .NET miljö. Även om det mesta är skräddarsytt. Handelsbanken kör sedan gammalt även Lotus Notes sidor. 2011 öppnade banken upp ett API. Capgemini och Cybercom finns bland leverantörerna.

0Mkr
i rörelsevinst kunde den nya banksajtägaren visa upp igår
MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  UPS lägger ned CMO-rollen, VD vill se snabb effekt och tydligare bidrag till bolagets lönsamhet

Leave a Comment