Helheten var avgörande när Ramundberget valde ut Salesforce och NoA

In Android, CRM Customer Relationship Management, iPhone, Nyheter, Salesforce by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Salesforce tidigare svenska säljchef / Alliances & Channelsansvarige Måns Johnsson återfinns numera högst upp på snötäckta Ramundberget i rollen som CMO. Nu har han tagit in sin gamla arbetsgivare till berget. Detta när Ramundbergets berättar de gjort en ny digitalsatsning med hjälp av de två NoA-bolagen Axenon och App Shack. De ska stå för CRM samt appframtagande. App Shack ska enligt case info även föredömligt ha gått i bräschen för att på ett bra sätt fått in flera ”systrar” bland dagens NoA-byråer.

0 st
nedfarter finns idag
AD:  

Var detta verkligen det rätta valet? Det smartaste att göra i denna situation? Öppna upp MKSE.com expertpanel videosamtal inom 5 minuter med ett MKSE 🔭 LENS konto idag. En del av MKSE Patreon Premium, högsta nivån. Utvärderingar, stöd plattformsval, databastillgång och expertrådgivning.

” – Ramundbergets närhet till orörd fjällnatur, fantastiska skid- och rekreationsmöjligheter kombinerat med ett klassiskt varumärke skapar en otrolig möjlighet. För att nå ut till ännu fler gäster och besökare samtidigt som vi gör upplevelsen i vår fjällvärld ännu bättre var det dags att ta nästa steg även digitalt. Samarbetet med NoA-bolagen Axenon och App Shack samt valet av Salesforce har varit avgörande för att skapa en digital upplevelse i världsklass. Att vi kunde gå till en aktör som kunde leverera en helhet var avgörande i valet av NoA.”

Säger Måns Johnsson. Satsningen består bland annat av implementeringen av ett nytt Salesforce Customer 360 CRM- system från Salesforce och en ny mobilapp. Ramundberget i Funäsfjällen (Härjedalen) startade 1936 av äkta bondeparet Agaton och Brita. Idag erbjuds alpin åkning och längdåkning, cykling och vandring. Det finns 30 mil längdspår, 47 nedfarter och 10 liftar.