Helsideskampanj ska ge avslut i mobil e-handel, ledare skapar 2200GB content

In CXM, E-handel, Microsoft .NET, Nyheter, Omnikanal, Online Marketing, Responsive Design / Mobilwebb by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Går det att övertyga kunder att köpa en vara med läckert, rörligt material i helskärm. Även på mobilen? Troligtvis. Det tror hur som helst mer innovativa sportåterförsäljare online i vissa marknader.

Vid vissa större produktsläpp, som t ex när Adidas släpper en ny kollektion av fotbollsskor, har UX-teamen i England och USA börjat testa accepten av större helsides-, splash-kampanjer med film och animerat innehåll. Som liksom layover-annonser lägger sig över resten av e-handelns startsideinnehåll. De får inspirera till köp runt 4 till 6 sekunder.

Den nya typen av, TV-reklamliknande, upplevelse hoppas återförsäljare som Prodirectsoccer.com ska fungera som mer övertygande material för en blivande storsäljande produkt. Istället för att enbart använda en hero bakgrundsbild, den sedvanliga övertygande produkt-copyn och några zoombara produktbilder.

Pro:Direct har även lyckats på andra sätt med sin e-handel och onlinenärvaro. Hela 1,5 miljoner användare följer den framgångsrika återförsäljaren på sociala nätverk. Detta delvis då de varje månad skapar runt 2200GB av eget content i form av film och bild. Som filmas in på 12 olika marknader och distribuerat till 200 olika e-handelsmarknader.

Pro:Direct har de senaste åren även byggt upp ett eget sortiment om runt 10 000 produkter möjliga att skräddarsy efter tycke och smak.

Prodirectsoccer.com har valt att använda en skräddarsydd .NET e-handel med stöd från SaleCycle Cart abandonment, Hotjar och New Relic.

Beställarstöd inom e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia Company. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss