Helsingborg.se släppt på EPiServer CMS 6 av KnowIT

In Episerver, Nyheter, Offentlig sektor, Tillgänglighet by MKSE.com Redaktion Martin Edenström13 Comments

Nu är Helsingborg och Helsingborg.se klara.

MKSE.com beskrev det öppna (blogg på WordPress) arbetet med KnowIT och EPiServer CMS 6 (innan låg de på en EPiServer 4.62) tidigare i år här.

http://louiselarsson.se/betahelsingborg.jpg

Sajten har lanserats med nytt utseende, nya texter och nya funktioner. Hur blev det då i en stor, påkostad och genomarbetad kommunwebb nästan signerad år 2011?

Det är ganska sparsmakat med information och funktionalitet. Semitransparenta informationstexter och puff-bilder över en temabaserad bakgrundsbild i topp och i omedelbar fokus för läsaren. Därefter två-stegsnavigationsrubriker, tre större nyhetspuffar med bild och en onödigt bred slutpuff med nyhetsrubbar i text.

Ingen smart footer eller några sedvanliga sociala kopplingar eller fliksystem med mer information direkt på startsidan.

Vi har mer på samma ämne:  Knowit köper upp Spotifys Salesforce CRM byrå, ny offensiv

E-tjänster har inkluderats på service.helsingborg.se (kräver e-legg via tjänst från Sirius IT). De är snyggt sorterade på åtta områden, med alla områden innehåller ännu inga e-tjänster.

EPiServer-taggar används för “hitta snabbt“. En Readspeaker, denna sida på hela elva rader och en Youtube-film får agera tillgänglighetslösning för bl a teckenspråksbehövande. Google Translate script smög sig in för översättningar. MKSE.com sade ju det.

“Hitta oss”-kartan vart en segladdad, gigantisk kartvariant från Stadsbyggnadsförvalntingen baserad på ett 20-tal javascript (!).

Kommentarer

  1. Dags att skriva den där bloggposten snart. För jag har väl inte missat den?

  2. Nej, du har inte missat. Jag tror den kommer i nästa vecka – i anslutning till nästa ”Sociala medier för offentlig sektor”.

  3. Ja. Överensstämmer inte med denna release. Jag hittade faktiskt inga framlyfta sociala kopplingar alls på Helsingborg.se. Trots det talats om dem i utv.bloggen. Mycket ovanligt idag.

  4. Pingback: Tweets that mention Helsingborg.se släppt på EPiServer CMS 6 av KnowIT | Might Know Something Else -- Topsy.com

  5. Pingback: Betablogg och utvecklingsblogg om nya webbplatsen för helsingborg.se. » Summering: en dryg vecka efter lansering

  6. Helsingborg.se webbchef, webbmaster, head of Internet, Internetchef och Communications head med strategic internet ansvar ska bara sammanstråla först.

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.