Helsingborg.se släppt på EPiServer CMS 6 av KnowIT

In Nyheter, Offentlig sektor, Optimizely/Episerver, Tillgänglighet by MKSE.com Redaktion Martin Edenström13 Comments

Nu är Helsingborg och Helsingborg.se klara.

MKSE.com beskrev det öppna (blogg på WordPress) arbetet med KnowIT och EPiServer CMS 6 (innan låg de på en EPiServer 4.62) tidigare i år här.

http://louiselarsson.se/betahelsingborg.jpg

Sajten har lanserats med nytt utseende, nya texter och nya funktioner. Hur blev det då i en stor, påkostad och genomarbetad kommunwebb nästan signerad år 2011?

Det är ganska sparsmakat med information och funktionalitet. Semitransparenta informationstexter och puff-bilder över en temabaserad bakgrundsbild i topp och i omedelbar fokus för läsaren. Därefter två-stegsnavigationsrubriker, tre större nyhetspuffar med bild och en onödigt bred slutpuff med nyhetsrubbar i text.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Apoteket.se byter ut allt, nya leverantörer och plattformar

Ingen smart footer eller några sedvanliga sociala kopplingar eller fliksystem med mer information direkt på startsidan.

E-tjänster har inkluderats på service.helsingborg.se (kräver e-legg via tjänst från Sirius IT). De är snyggt sorterade på åtta områden, med alla områden innehåller ännu inga e-tjänster.

EPiServer-taggar används för ”hitta snabbt”. En Readspeaker, denna sida på hela elva rader och en Youtube-film får agera tillgänglighetslösning för bl a teckenspråksbehövande. Google Translate script smög sig in för översättningar. MKSE.com sade ju det.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Norce och Knowit vinner Heidenreich B2B kontot

”Hitta oss”-kartan vart en segladdad, gigantisk kartvariant från Stadsbyggnadsförvalntingen baserad på ett 20-tal javascript (!).

Kommentarer

  1. Dags att skriva den där bloggposten snart. För jag har väl inte missat den?

  2. Nej, du har inte missat. Jag tror den kommer i nästa vecka – i anslutning till nästa ”Sociala medier för offentlig sektor”.

  3. Ja. Överensstämmer inte med denna release. Jag hittade faktiskt inga framlyfta sociala kopplingar alls på Helsingborg.se. Trots det talats om dem i utv.bloggen. Mycket ovanligt idag.

  4. Pingback: Tweets that mention Helsingborg.se släppt på EPiServer CMS 6 av KnowIT | Might Know Something Else -- Topsy.com

  5. Pingback: Betablogg och utvecklingsblogg om nya webbplatsen för helsingborg.se. » Summering: en dryg vecka efter lansering

  6. Helsingborg.se webbchef, webbmaster, head of Internet, Internetchef och Communications head med strategic internet ansvar ska bara sammanstråla först.

Leave a Comment