Hemköps nya e-handel är här, smarta omnikanal-grepp

In Nyheter, Omnikanal, SAP Commerce Cloud by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Hemköp rullar ut sin nya e-handelSAP hybris i allt snabbare takt. Nu öppnas en omnikanalsatsning i form av fem sammansatta matkassar med recept samt hemlevererade varor för bara 20 kronor leveransen (eller 10 kronor för varupackning vid upphämtning i butik).

Webbplatsen jobbar med dynamiska +/- bläddrare för sidolistade varor (populärt även hos ICA och Coop), med rekommenderade varor (”glöm inte frukost”) i utskeckningsflödet samt med personnummerregistrering för att skapa Hemköp-konto och kunna handla. Lightboxes redovisar alla varor i högre upplösning. Det finns filter för olika typer av matkategoripreferenser.

Tjänsten blir tillgänglig i Stockholm via butikerna Hemköp Torsplan, Hemköp Stäket och nya Hemköp Djurgårdsstaden. Efter det kommer Göteborg få tjänsten.

Handla.hemkop.se ligger på den nya java-baserade lösningen samtidigt som Hemkop.se ligger kvar på sin gamla .NET-lösning. Märkligt är att snarlika varulustiningar på den förstnämnda inte alls länkas till e-handeln. Men det kan ha att göra med att kopplingarna är svaga eller att antalet platser där e-handeln erbjuds fortfarande är för få. New Relic och GTM används som stödverktyg.

Axfoods nya sammankopplade e-handelssatsning för de olika varumärkena på SAP hybris tas fram av ett omfattande team av konsulter och leverantörer från Accenture, Brightstep, DDB, Claremont och Sogeti.

Som framkom i somras har Axfood även jobbat med Hyper Island i sitt arbete med att definiera digital transformation för koncernen. Inom egna labbet ”AxLab”.

Hemköp var tidigare en Everweb-hostad Episerver användare i regi av Narva.

Så tacklar företagen Digital Transformation

Vill du också få stenkoll på området? Detta är en omfattande nyhetslista över allt som hänt inom Digital Transformation. Missa inte vilka val era konkurrenter gör.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Ett mer mänskligt, digitalt Axel Johnson som andas företagets etos. Allt på Sanity headless

Leave a Comment