Hestra drar igång internationell e-handelssatsning med headless

In Centra, E-handel, Headless / Decoupled CMS, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Familjeföretaget Hestra, kända kanske framförallt för sina handskar, tar ett digitalt kliv i bolagets 85-åriga historia med en storsatsning på D2C, Direct-to-Consumer e-handel. För att förverkliga projektet har man tagit hjälp av e-handelsbyrån Grebban och headlessplattformen Centra. De ska under det senaste året tillsammans med Hestra jobbat intensivt för att skapa en ny e-handelsupplevelse  – både i form av teknik och utseende. Den fysiska närvaron kommer fortsatt[ppp_patron_only level=”1″ silent=”no”] spela en viktig roll, men en kraftig tillväxt spås ligga i den egna e-handeln framöver, inte minst utanför Skandinavien.

Familjeföretaget Hestra grundades för 85 år sedan av Martin Magnusson och drivs idag fortfarande inom familjen av tredje och fjärde generationen. Varumärket som började med att producera kvalitetshandskar för skogshuggare fick sitt stora genombrott när de började sponsra Ingemar Stenmark inom alpint och har sedan dess etablerat sig som det globalt ledande varumärket inom handsksegmentet – för årets alla tider. Hestra har historiskt sett varit starka inom fysisk retail där de idag finns tillgängliga i världens alla hörn. Den framgångsrika retailstrategin har gjort att man avvaktat med en större direct-to-consumer-satsning. Tills nu. Hestragloves.com släpptes 2011, men fungerade egentligen mest som ett digitalt Showroom för bolagets produkter snarare än en digital varumärkesupplevelse och butik.

Vi har mer på samma ämne:  FILA går över till Salesforce Commerce Cloud, ökar e-handelsförsäljningen med 212 procent

Den nya sajten har genomgått en total remake, både i form av design och teknik – men också med en noga uttänkt besöksupplevelse där arbetet med UX har spelat en central roll i projektet. Hestra hade höga krav på att man lätt skulle hitta rätt produkter och behövde få en lösning på plats som gjorde att besökare kan hitta rätt handskar för rätt ändamål. Genom ett omfattande UX-arbete har användarupplevelsen förstärkts med ett skräddarsytt filter som på ett tydligt och enkelt sätt guidar besökaren till rätt köp.

– “Vi är otroligt exalterade över vår nya e-handelssatsning. Sedan Hestra grundades 1936 har vi byggt upp ett globalt erkänt varumärke, där vår framgång i grund och botten är produktdriven. Våra handskar är kända för sin hållbarhet och kvalitet. Därför har vi en väldigt stor andel återkommande kunder som flitigt använder handskarna i flera år tills det är dags att köpa ett par nya. Kvaliteten har varit enkel att förmedla i våra fysiska butiker, men hamnat lite i skymundan i det digitala. Vi ser en otrolig potential i att skapa en digital varumärkesupplevelse där våra återkommande kunder enkelt kan handla sina personliga favoriter, men också ge nya kunder en upplevelse som ger samma starka intryck av kvalitet och hållbarhet som de får i våra fysiska butiker globalt. Samarbetet mellan Grebban och Centra har varit en nyckel till att förverkliga det här projektet. Vi vill att besökaren undermedvetet ska känna doften av läder och känslan av kvalitet när de besöker sajten”

Säger Emilia Svärm, Marknad och Kommunikationschef på Hestra.[/ppp_patron_only]

Vi har mer på samma ämne:  Bianca Ingrosso släpper nytt projekt, trogen sin 50 000 SEK D2C e-handelsleverantör