HiQ köper upp oberoende 25-mannabolag inom agil digital transformation

In CXM, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

HiQ fortsätter att växa genom att under tisdagsmorgonen förvärva Advicon. Det Lundabaserade, oberoende IT-konsultbolaget är fokuserade på digital transformation, Business Analytics och agila arbetsmetoder. Advicon kommer att tillhöra HiQ Sweden South med kontor i Malmö och Karlskrona. Advicon AB har haft en omsättning på 25 Mkr och en vinstmarginal om runt 17 procent.

”– Teamet på Advicon blir ett starkt och viktigt tillskott till vår verksamhet i södra Sverige och jag vill verkligen säga varmt välkommen till alla medarbetare på Advicon. Vi har följt Advicon ett tag och jag känner att vi har många likheter och samma syn på att kultur och starka team är vägen till framgång. Tillsammans kommer vi kunna ta oss an ännu större uppdrag och kunder, och erbjuda våra duktiga konsulter en ännu större variation på utmaningar och projekt att jobba med. Verkligen spännande.”

Säger Åsa Melvanius, Head of [ppp_patron_only level=”1″ silent=”no”]Region South & VP på HiQ.

”– Jag är väldigt glad att kunna välkomna alla grymma medarbetare på Advicon till oss på HiQ! Vi har en stark utveckling av vår verksamhet i Skåne och ett fantastiskt team som jobbar med några av Nordens ledande företag. Detsamma gäller för Advicon, och att kombinera våra två verksamheter gör att vi stärker vår position ytterligare.”

säger Sven Ivar Mørch, CEO på HiQ.

Vi har mer på samma ämne:  Nord DDB säljer webbutvecklare till Försvarsmakten för 578 SEK i timmen
[/ppp_patron_only]