Ideal anställer 130 till nytt e-handelsteam, köper in headless e-handel

In E-handel, Headless / Decoupled CMS, Nyheter, Online Marketing, Wordpress by Martin Edenström

iDeal of Sweden växer och ska satt ett mål om att omsätta 1 miljard SEK under 2019. En stor del av dessa intäkter ska komma från egna e-handeln och nu har en ny plattform valts ut. Den ska klara av att hantera nya, lokalanpassade marknader samt ska kunna sköta 130 nyrekryteringar. Bara inom egna e-handelsförmågan.

iDeals ska gå live i över 30 lokaliserade länder med språk, valutor, betalsätt som fraktsätt i år. Ideals e-handelsteam växer under året, de rekryterar tre till fyra personer i månaden. Teamet består idag av ca 85 personer och väntas växa till över 130 personer under 2019 (!).

Fler artiklar om ämnet:  Trumps nya kampanj- och digitalchef säljer Wordpress-byrå för 80 Mkr

iDeal of Sweden har idag lanserat en helt ny e-handelssajt, med nytt utseende och helt ny teknikuppsättning. En tidigare WooCommerce-lösning har bytts ut till en skalbar plattform anpassad för global försäljning  på e-handelsplattformen Centra, med WordPress som CMS och med ett Reactramverk för frontend (SPA/single page application).

Arkitekturen och lösningen byggts av e-handelsbyrån Grebban.

– “Att lansera på nya marknader när man har en så snabb tillväxt och hög volym som oss kan vara komplext då man måste få valutor, lagerlogistik, contentanpassning per marknad, och individuell prissättning att lira från samma plattform integrerat med diverse system. Vi har haft ett väldigt nära och bra samarbete med vår plattformsleverantör Centra och vår e-handelsbyrå Grebban. Centra och Grebban vann upphandlingen då plattformen och arkitekturen helt enkelt lämpar sig bäst för varumärken på en global marknad med vår affärsmodell.”

Säger Joachim Lindström, VD och grundare av iDeal of Sweden.

Fler artiklar om ämnet:  Klarna släpper Smoooth e-handel, tar hjälp av GEP Communication Group

Beställarstöd inom e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia Company. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss