IDG överger Polopoly för WordPress på senaste sajterna

In Polopoly Atex, Social Login / OpenID, Wordpress by MKSE.com Redaktion Martin Edenström3 Comments

IDG börjar för första gången på runt 15 åtta år överge gamla utdaterade och ”legacy”-tunga Polopoly javabaserade CMS. Nu på riktigt. MKSE.com får tips från Stanislav vid IDG Utvecklingteamet som just släppt tidningen ITbranschens nya sajt, denna helt framtagen på en WordPress 3 CMS.

itbranschen wordpress idg

Sajten satsar på ett designmässigt liknande upplägg som de senast släppta IDG-sajterna 2012 – 2013. Vitt, luftigt och med större möjlighet till egen design. Den fysiska tidningen länkas in digitalt via en Flashbaserad NetuneLabs FSI Viewer hos V-lab och IDGs egna social login-stödjande medlemshantering finns med.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Stor WordPress-förespråkande kommun överger open source för RPA-överflyttad Sitevision

Artiklar återfinns bakom en trafikavskräckande, ostylad standard WP-inloggning som borde skötts bättre. Trots att det äntligen är ett i SEO-kretsar uppskattat CMS (vilket inte Polopoly kan skryta med) så har inte friendly-URLs använts.

IDG har tidigare erfarenhet av att släppa sajter på WordPress CMS 3, men då i WordPress MU-bloggar för användare samt för del- och kampanjsajter som Webbdagarna och Digitala Affärer.

Polopolys största utvecklarblogg har för övrigt inte uppdaterats på tre år.

Kommentarer

 1. Bra ambition @idgse men vad handlar all registrering om? Vad vill ni skapa?

 2. Lite rättelser:
  1. IDG har inte haft Polopoly i 15 år. För 15 år sedan hade vi ett egenhändigt utvecklat cms, därefter Bombus Headline och 2006 gick den första sajten över till Polopoly.
  2. Sedan drygt tio år tillbaka har detta huvudsakliga CMS kompletterats med katalogtjänster i Drupal, forum i Invision Powerboard och bloggar i WordPress. De senaste åren har vi också valt att använda Drupal och WordPress för enstaka sajtprojekt.

  It branschens sajt är inte en sajt som flyttas från Polopoly till WordPress och den är inte ett första steg i att överge Polopoly för WordPress.

  Kontakta gärna mig om du vill ha korrekta fakta.

  Mvh

  Anders Engström
  Utvecklingschef, IDG
  [email protected]

Leave a Comment