IDG.se läggs ned, ComputerSweden.se på WordPress VIP tar över

In Marketing Automation, Nyheter, Polopoly Atex, Wordpress by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Chefredaktör Marcus Jerräng berättar under måndagen att tiden för IDG och Computer Sweden på Polopoly java-CMS sedan runt 25 år tillbaka (tillsammans med otaliga, egenhändiga ”workarounds” och fixar) är över. Nu är det en helt omstartad plattform på WordPress CMS (driftad i VIP, WordPress egna ”SaaS”) som gäller. Det ska varit ett intensivt arbete bakom kulisserna under vintern av ett internt och förstärkt externt team som lett fram till dagens skifte.

0 år
firar IDG i år
AD:  

Var detta verkligen det rätta valet? Det smartaste att göra i denna situation? Öppna upp MKSE.com expertpanel videosamtal inom 5 minuter med ett MKSE 🔭 LENS konto idag. En del av MKSE Patreon Premium, högsta nivån. Utvärderingar, stöd plattformsval, databastillgång och expertrådgivning.

Computer Swedens nya sajt blir även startsida istället för IDG.se framöver. Det finns även en uppdaterad design samt en ny läsupplevelse med enklare nyhetssök och viss fördjupning inom de olika ämnesområden som bevakas. Medlemskapet och gratispaywallen IDG Pro i sin nuvarande form försvinner även i samband med detta. CS Veckobrev tar över det gamla nyhetsbrevet i samma vända. Alla tiotusentals (hundratusentals?) artiklar har flyttats med. Egna temat heter ”idg-b2b-base”. Men det finns kvar jobb att göra. Vid lanseringen ger t ex en sökning enbart ett eller noll resultat.

Computersweden.se startade 1983 och ägs fortsatt av av Foundry (tidigare IDG Communications). IDG International Data Group Aktiebolag omsatte 2022 98 Mkr med en förlust om -19 Mkr. Det senaste vinstresultatet gjordes 2013, då på en omsättning om 267 Mkr.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Rekordaktiv eventperiod, nu har årets första digital- och webbtävling avgjorts, vinnare är..