Impact Commerce ska hjälpa Elkjøp Elgiganten med MACH-arkitektur, investeringar och e-handel

In Commercetools, E-handel, Headless / Decoupled CMS, Intershop, Nyheter, PWA by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Elgigantens norska ägare Elkjøp har inlett ett nytt större samarbete tillsammans med svenska Impact Commerce inom allt som har med e-handel att göra. Inom samarbetet ska Impact Commerce optimera Elkjøps e-handelsupplägg för bättre och mer datadriven handel över alla kanaler. Målet med samarbetet är enligt ett uttalande ”att skapa en sömlös omnikanalupplevelse och stärka Elkjøps övergripande konkurrenskraft”.

0 mdr
SEK omsätter bolaget
AD:  

Var detta verkligen det rätta valet? Det smartaste att göra i denna situation? Öppna upp MKSE.com expertpanel videosamtal inom 5 minuter med ett MKSE 🔭 LENS konto idag. En del av MKSE Patreon Premium, högsta nivån. Utvärderingar, stöd plattformsval, databastillgång och expertrådgivning.

För Elkjøp handlar samarbetet om att bättre använda nyligen gjorda investeringar i en modern komponerbar e-handelsplattform med MACH-arkitektur och API-firststrategi. Projektet ska initialt förbättra teknisk prestanda, kundupplevelse och kommersiell prestanda. Julia Paulsen, Director E-Commerce Nordics Elkjøp, har tidigare tillsammans med tyska commercetools och MACH Alliance berättat hur hon uppskattar hur composable-tekniken tar fram det bästa inom t ex tjänster hos flera olika parter.

” – Det är viktigt att se till att de tekniska stackvalen vi gjorde tidigare fortfarande är tillämpliga i dagens miljö. Vi vill kunna svara ännu snabbare på kundernas krav, inklusive att ge vårt backoffice de bästa verktygen för att stödja slutkonsumenten .. Sömlös kundupplevelse är mer än bara ett modeord för oss. Vi vill verkligen se till att kunden kan handla hos oss var de vill och när de vill, och se till att onlineupplevelsen vi levererar är i nivå med våra butikers förträfflighet”

Säger Julia Paulsen, Director E-Commerce Nordics Elkjøp. Även danska Columbus har tidigare berättat om att man stödjer Elkjøp i projekt med att koppla samman PIM och e-handel composable.

Elgiganten har länge varit en tysk Intershop användare i samarbete med t ex Accenture Brightstep men även inhouse. Det finns även Adobe Marketing Cloud stöd på plats samt t ex Bazaarvoice och Movable Ink. Norska Elkjop.no har numera samma samma e-com och martech setup. Elkjøp omsätter årligen runt 50 miljarder NOK och har 11 000 anställda.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Impact titulerar sig störst i Norden inom e-handel med 0,4 mdr omsättning, tittar på förvärv