Infobaleen byter namn till Sift Lab, vill demokratisera AI efter ChatGPT framgångarna

In AI, ChatGPT, Machine Learning, CDP, DMP, Chatbots, Community, Facebook Pages, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Infobaleen AI-plattform hjälper kunder att följa upp och agera på rätt KPI:er i realtid. Det sker genom att på, vad som kallas, ett unikt sätt ta in och bearbeta stora mängder kunddata som därefter visualiseras i dashboards. Dessa kan sedan kunder agerar på genom segmenteringar och personliga rekommendationer i alla kanaler. Tekniken kallas “data-centric AI” och innebär att datat och machine learning fungerar i symbios på ett sömlöst sätt.

Vilka svenska bolag har redan spenderat för mycket på fel headless-stöd och eventuellt missmatchade digitalstöd? Ett MKSE Patreon Premium-konto öppnar upp för MKSE.com Lens och direktkontakt med innovation tech samtal. Prova gratis – en begränsad period.
Nu byter Infobaleen namn till Sift Labs. Det i takt med att den stora massan får upp ögonen för hur transformerande AI är på vårt sätt att jobba genom ChatGPT. Sift vill göra AI-analys och actions lättillgängligt och kul att använda för alla. Företaget ska även ha strukturerat upp olika smarta användningsområden i ett bibliotek, där man direkt kan plocka de mest lönsamma AI-casen. Exempelvis att AI-segmentera sin egen kundbas så att man kan personalisera mail, web och annonser, att snabbt identifiera produkter som riskerar att bli hyllvärmare, samt att bidda på produkter på framtida ordervärde på Google shopping.

“ – AI behövs verkligen för att kunder ska hitta rätt i djungeln av produkter och tjänster. Det är en stor mismatch idag där vi ägnar mycket tid åt att scrolla och söka samtidigt som företag bygger ut sina sortiment, och lägger massor av resurser på returer för att man inte har rätt verktyg att förstå vad kunderna vill ha och lyfta fram rätt produkt till rätt kund. De gamla systemen för personalisering blir snabbt utdaterade – idag är det inte ett IT-projekt på 6 månader att ta in en ny plattform, utan snarare 6 dagar till 1/6 av priset, men med många fler användningsområden eftersom AI:t gör att man kan använda mer data, effektivare”

Säger Linda Hellström, VD för Sift Lab.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Nordic Nest bytte Excel mot Infobaleen retail AI, ökad lönsamhet och tillväxt