Internetworld Topp 100 CMS- och e-handelsval

In Nyheter, Optimizely/Episerver, Polopoly Atex by MKSE.com Redaktion Martin Edenström7 Comments

Vad väljer Internetworld Topp 100 år 2010 för publiceringslösningar, e-handelsplattformar och CMS då? MKSE.com kollar som vanligt upp för i år.

Utmärkelsen är en jättegrej för de webbansvariga i landet. Hos de vinnande aktörerna får InternetWorlds logga ofta ligga med i egen sidtopp under hela året.

Dessutom brukar leverantörerna ofta nämna utmärkelsen bland det första de gör vid kundpresentationer.

I år fanns några ruggans kontroversiella val med. Sett till tekniska, sociala och i övrigt omdiskuterade aspekter med dessa releaser. Om de ens har blivit releasade under det gångna året.

Här är årets vinnare, i den ordning jag fick fram dem via Twitter:

Några gamla EPiServer och ännu fler och ännu äldre Polopoly där uppe alltså. Gravt försenade SL.se var den enda i årets version av den förstnämnda CMS:et.

Ingen vidare dag för open source CMS Sverige. Även i år var vinnaren en custom lösning och det är som vanligt mycket mer custom än brukligt på Topp 100.

Kontroversiella? Ett oinspirerat Eniro.se på fallrepet, totalsågade SR.se.. sorry, SverigesRadio.se och bara uppsminkade Fk.se, tokkraschade DN.se (som även vann förra året), Paywallade KPwebben.se, idag ganska åldersstigna Stockholm.se och Tasteline.com.

Hippson, SydSvenskan och Mathem.se var kul val och 2009-2010 års Socialdemokraterna förtjänade vinsten efter EPiServer Awards deblacet.

Update: Tillgängligheten var tydligen inte heller helt uppmärksammad hos årets vinnare.

Kommentarer

  1. Pingback: Tweets that mention Internetworld Topp 100 CMS- och e-handelsval | Might Know Something Else -- Topsy.com

  2. Halens.se ”Populär” i menyerna är bra, liksom nedåt-scrollen i nedre startsidepuffarna, den uppmuntrande varukorgen och ”Deal of the day”. Men ärligt – har inte Freddy Sobins gäng tittat en del på 2008-2009 års Nelly.com, som tittat en del på andra sidan Atlanten? För det coolaste och senaste inom e-handel gället som alltid http://www.GetElastic.com.

  3. Skistar, som vann storslam på EPiServer Awards och går mot ett rekordår i år gränslade käppen och åkte UT ur årets IW Topp 100.

  4. #topp100 Malmotown.com på Drupal och WWF Minplanet.se på Joomla! kastades bryskt ut. Liksom AIK Fotboll på SharePoint MOSS 2007 och RAÄ, Cancerfonden på EPiServer och Moderaterna.se (>inte< oförtjänt) på Litium CMS.

  5. Pingback: Tweets that mention Internetworld Topp 100 CMS- och e-handelsval | Might Know Something Else -- Topsy.com

  6. Pingback: Tweets that mention Internetworld Topp 100 CMS- och e-handelsval | Might Know Something Else -- Topsy.com

Leave a Comment