Intranät för bättre digitala arbetsverktyg och kommunikation i Katrineholm, ny plattform

In Intranät, Nyheter, Offentlig sektor, Sitevision by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Ännu en kommun som lagom till juni månad släpper sin nya förbättrade digitala internkommunikationsplan och sitt helt nya intranät.

Katrineholms kommun berättar att de under pandemin satsat på nytt intranät med ny plattform som är rustat för den digitala framtiden. Mer distansarbete och allt fler funktioner ställer höga krav på plattformen. Kommunen tog in Consid och SiteVision för att bygga den nya interna plattformen för framtiden. Cirka 65 procent av Sveriges kommuner använder idag Sitevision som plattform för webbplatser och intranät. Consid är idag Sitevisions största partner.

Vi har mer på samma ämne:  SAS går all in på Contentful headless och API-first mitt i krisen, lånar modell från TUI

Katrineholms kommun är arbetsplats för nära 3 500 personer och har den senaste tiden vuxit ur sin plattform för intranät. Därför väljer nu Katrineholms kommun att byta plattform och partner för intranätet. Den nya plattformen blir en modern lösning som är mer skalbar, med möjlighet att växa.

”- Trenden inom intranät har den senaste tiden varit att skapa en digital hemvist och ett tydligt arbetsverktyg för sina medarbetare. Det gör det extra viktigt med ett intranät som enkelt kan integreras med andra plattformar och system samt ett intranät där man också kan arbeta med employer branding och målgruppsanpassning. Detta för att intranätet ska kännas som en viktig del av organisationen och inte vara ett tråkigt och stökigt standardsystem.”

Säger Alexander Gustafsson, Affärsutvecklingsansvarig för Sitevision på Consid. Katrineholm har just nu Spintr (MyLive handlades upp 2013, de bytte då från en EPiServer och partnern Sogeti som kritiserades högljutt och offentligt) som plattform men byter i samband med detta till [ppp_patron_only level=”1″ silent=”no”]SiteVision.[/ppp_patron_only]

Vi har mer på samma ämne:  SL släpper app-chatt för att larma vid otrygghet